Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Ενεργειακά εύθραυστη η ΕΕ, οι ΑΠΕ δεν καλύπτουν τη ζήτηση
[Protagon]: Ενεργειακά εύθραυστη η ΕΕ, οι ΑΠΕ δεν καλύπτουν τη ζήτηση

[Protagon]: Ενεργειακά εύθραυστη η ΕΕ, οι ΑΠΕ δεν καλύπτουν τη ζήτηση

Μια «τέλεια καταιγίδα» αυξάνει τις τιμές της ενέργειας παγκοσμίως έγραψε στη Repubblica o Φεντερίκο Ραμπίνι. Αυτό το πληθωριστικό τσουνάμι προκαλείται από αστάθμητους κλιματικούς παράγοντες στη Βόρεια Θάλασσα και στον Κόλπο του Μεξικού, οι οποίοι διαταράσσουν τη βιομηχανία του πετρελαίου. Η «καταιγίδα» των ανατιμήσεων ενισχύεται, κατά τον Ραμπίνι, και από το κατά τα λοιπά θετικό σημάδι της αύξησης της κατανάλωσης, αύξηση η οποία προέκυψε από την παγκόσμια ανάκαμψη λόγω των εμβολιασμών και παρά την επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα».

Η ουτοπία της ταχείας μετάβασης σε έναν πλανήτη «μηδενικών εκπομπών» συγκρούεται με τα όρια που έχουν από μόνες τους οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με την τεχνολογική καθυστέρηση, τόνισε ο αρθρογράφος. Οι παραγωγικές περιοχές με τομείς που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από αυτήν που παράγουν, όπως η Ευρώπη και η Κίνα, συνιστούν την αδύνατη πλευρά, η Ρωσία και οι ΗΠΑ την ισχυρή. Σε επίπεδο οικονομικής ανάλυσης όλοι, σε Ανατολή και Δύση, συμφωνούν ότι ο πληθωρισμός έχει αναζωπυρωθεί και ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο μίνι ενεργειακό σοκ των ημερών μας.

Ο Ραμπίνι, αναφερόμενος στα μειονεκτήματα της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας, έγραψε για άνεμο που ηττήθηκε από την άπνοια, για ήλιο που κρύφτηκε πίσω από τα σύννεφα, έδυσε, κ.λπ., συνεπώς για ενεργειακά μέσα που δεν είναι σε θέση να τροφοδοτήσουν τα εργοστάσια υπό συνθήκες, λόγου χάρη τη νύχτα ή και τη βαριά συννεφιασμένη ημέρα. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν περιορισμούς, υπόκεινται σε αστάθμητους παράγοντες, η διαθεσιμότητά τους δεν είναι και δεν μπορεί να λογαριάζεται σταθερή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!