Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ενδυναμώνονται οι πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ
[Protagon]: Ενδυναμώνονται οι πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ

[Protagon]: Ενδυναμώνονται οι πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ

Οι βάσεις για μακρόχρονη συνεργασία στον τομέα του Πολιτισμού τέθηκαν κατά την επίσημη επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, στο Κατάρ και τις συναντήσεις της με την Πρόεδρο της Αρχής των Μουσείων του Κατάρ Sheikha Al-Mayassa bint Hamad Al-Thani και τον ομόλογό της Salah bin Ghanem Al Ali.

Κατά τη συνάντηση της Λίνας Μενδώνη με την Sheikha Al-Mayassa bint Hamad Al-Thani, συμφωνήθηκε να δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα πολιτιστικών ανταλλαγών, σε ένα πλαίσιο μακροχρόνιου στρατηγικού σχεδιασμού με προστιθέμενη αξία και για τους δύο λαούς. Για τον σκοπό αυτό, πρόκειται να συσταθεί ομάδα εργασίας, προκειμένου να δουλέψει με συστηματικό και αναλυτικό τρόπο τις προτεραιότητες των δύο πλευρών ώστε να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα με άμεσους στόχους. Στόχος του προγράμματος είναι να σχεδιαστεί στο προσεχές διάστημα η προοπτική Έτους Πολιτισμού Ελλάδας-Κατάρ.

Όπως δήλωσε η κυρία Μενδώνη, «προχωρούμε σε μία ουσιαστική συνεργασία, η οποία θα έχει εμφανή αποτελέσματα και σημαντικό αποτύπωμα στις σχέσεις των δύο χωρών. Ο λαός του Κατάρ δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον ελληνικό Πολιτισμό, τόσο για την πολιτιστική μας κληρονομιά, όσο και για τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Παράλληλα, το Κατάρ, ως μια χώρα με πολύ μεγάλη ανάπτυξη, έχει επενδύσει και στον Πολιτισμό, σε υποδομές, σε ανθρώπινο δυναμικό και σε εξωστρέφεια. Υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία, επάνω στα οποία πρόκειται να εργαστούμε από κοινού».

Από την πλευρά της, η Sheikha Al-Mayassa εξέφρασε τον θαυμασμό της για τον ελληνικό Πολιτισμό και σημείωσε ότι εκθέσεις που θα σχεδιαστούν από κοινού από τις δύο χώρες, μπορούν να ταξιδέψουν σε διεθνή μεγάλα μουσεία με την υποστήριξη του Κατάρ. Ως παράδειγμα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο διοργάνωσης έκθεσης, η οποία θα βασίζεται στις τοιχογραφίες της Σαντορίνης και θα συνδυαστεί με δημιουργίες σύγχρονης τέχνης, αντίστοιχης θεματικής, στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κοινής ανάδειξης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!