Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ενας Γάλλος, ένας Ιταλός κι ένας Ελληνας…
[Protagon]: Ενας Γάλλος, ένας Ιταλός κι ένας Ελληνας…

[Protagon]: Ενας Γάλλος, ένας Ιταλός κι ένας Ελληνας…

Σύμφωνα με τη θεωρία του χάους, όταν μια πεταλούδα τινάζει τα φτερά της, κάπου στα βάθη της Κίνας πεθαίνουν 1.000 μανδαρίνοι. Ευτυχώς. στην περίπτωσή μας δεν χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί αυτό το μακάβριο φαινόμενο αν και η Κίνα εμπλέκεται, έστω και σε δεύτερο επίπεδο με την ελληνογαλλική συμφωνία για τις φρεγάτες και την αμυντική συνδρομή. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά…

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός εν όψει της φιλοξενίας της EUMED στην Αθήνα αφορούσε κυρίαρχα την προσέγγιση του Μάριο Ντράγκι, του άλλοτε Σούπερ Μάριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και νυν πρωθυπουργού της Ιταλίας, για το ζήτημα των αλλαγών στο Σύμφωνο Σταθερότητας και το πλαφόν 3% που προβλέπει για το ετήσιο δημοσιονομικό έλλειμα. Βεβαίως για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο δεν αρκεί η άποψη του ιταλού τεχνοκράτη. Είναι απαραίτητη η συνεργασία και των υπολοίπων ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου, ιδιαιτέρως του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μετά την «αποστρατεία» της Ανγκελα Μέρκελ θεωρείται ως ο ισχυρότερος πόλος εξουσίας στην ΕΕ, τουλάχιστον μέχρι η Γερμανία να ξαναβρεί τον βηματισμό της.

H ΑUKUS

Τι προέκυψε; Το τίναγμα των φτερών της πεταλούδας. Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία AUKUS, ανάμεσα σε ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία, η οποία αφενός στερεί από τη γαλλική βιομηχανία οπλικών συστημάτων ένα σημαντικό κονδύλι και αφετέρου θέτει το Παρίσι σε ρόλο κομπάρσου στη διεθνή σκηνή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!