Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ενας, δύο, τρεις, τέσσερις και… δεκατέσσερις είναι οι Ντα Βίντσι!
[Protagon]: Ενας, δύο, τρεις, τέσσερις και… δεκατέσσερις είναι οι Ντα Βίντσι!

[Protagon]: Ενας, δύο, τρεις, τέσσερις και… δεκατέσσερις είναι οι Ντα Βίντσι!

«Γεια σας! Ξέρετε, κατάγομαι από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι. Είμαι απόγονός του!»

Πώς θα σας φαινόταν μία σύσταση σαν αυτή, συνοδευόμενη και από ένα αινιγματικό υπομειδίαμα σαν της Τζοκόντας, ας πούμε; Περίεργη, τουλάχιστον, ε; Ομως θα μπορούσε να είναι και μία απολύτως ειλικρινής δήλωση, εφ’ όσον η γνωριμία σας θα αφορούσε έναν από τους 14 αμέσους απογόνους του αναγεννησιακού καλλιτέχνη. Διότι τόσοι εντοπίστηκαν εν ζωή στην Τοσκάνη της Ιταλίας κατόπιν επισταμένων ελέγχων και διασταυρώσεων στο πλαίσιο ενός προγράμματος που στοχεύει στον «εντοπισμό» του DNA του ίδιου του Ντα Βίντσι.

Ωστόσο η έπαρση είναι η μία πλευρά του νομίσματος, απολύτως κατανοητή βέβαια, αφού η άλλη πλευρά του μπορεί να είναι η συντριβή, η οποία είναι ακόμη πιο κατανοητή υπό συνθήκες: «Είναι τόσο συγκλονιστικό να ξέρεις ότι είσαι απόγονος του μεγάλου Ντα Βίντσι. Νιώθεις μεγάλη υπερηφάνεια, όμως η σύγκριση μαζί του σε κονταίνει» είπε στην Corriere della Sera ένας από τους προαναφερθέντες 14 απογόνους του Λεονάρντο, ο Μίλκον Βίντσι, 44 χρόνων.

Η αποκάλυψη περί της συγγενικής σχέσης των εν λόγω δεκατεσσάρων με τον maestro είναι αποτέλεσμα έρευνας και πολυετούς αναδίφησης σε αρχεία και ντοκουμέντα και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Human Evolution. Το κείμενο τιτλοφορείται «Το νέο γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Ντα Βίντσι για το DNA του Λεονάρντο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!