Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Εμβολιασμένοι 9 στους 10 οδηγοί ταξί, λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ
[Protagon]: Εμβολιασμένοι 9 στους 10 οδηγοί ταξί, λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ

[Protagon]: Εμβολιασμένοι 9 στους 10 οδηγοί ταξί, λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ

Το 90% των οδηγών ταξί σε όλη την επικράτεια έχουν εμβολιαστεί, υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), Μάκης Κασιδιάρης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ αναφέρθηκε μάλιστα σε περιστατικά με πελάτες που αρνούνται να φορέουν μάσκα κατά την επιβίβασή τους, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αρνούνται με την σειρά τους να τους εξυπηρετήσουν.

«Το ταξί δεν εξυπηρετεί μετακινήσεις πολυτελείας στην Ελλάδα. Aν σκεφτούμε πόσοι ασθενείς, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, χρειάζονται ταξί διότι δεν έχουν άλλη επιλογή, καταλαβαίνουμε ότι το ταξί είναι υπέρ-απαραίτητο», ανέφερε από τη πλευρά του στο πλαίσιο έρευνας που παρουσιάστηκε από εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 ο συγκοινωνιολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Κεπαπτσόγλου. «Ειδικά στην πανδημία μια μεγάλη μερίδα κόσμου αποφεύγει τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί τα υποκαθιστούν» πρόσθεσε ο κ. Κεπαπτσόγλου.

Το ταξί «είναι καλύτερο από τα ΙΧ γιατί δεν επιβαρύνει την κυκλοφορία με την στάθμευσή του αλλά είναι χειρότερο από τα λεωφορεία γιατί μεταφέρει λιγότερους επιβάτες», σημείωσε ο συγκοινωνιολόγος και καθηγητής του ΕΜΠ Γιώργος Γιαννής

«Ο κόσμος αποφεύγει τα ΜΜΜ και επιλέγει τα ταξί. Ο εχθρός του ταξί θα έπρεπε να είναι το ΙΧ, γι΄ αυτό όλες οι χώρες προσπαθούν να σπρώξουν τον κόσμο μακριά από τα ΙΧ. Θα πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι είναι ασφαλή τα μέσα μεταφοράς και ότι τα ταξί υπάρχουν για να καλύψουν τα κενά των μέσων μαζικής μεταφοράς», δήλωσε ο public affairs manager της «Beat», Νίκος Λυσιγάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!