Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους στις ΗΠΑ: Πτώση 81% στους θανάτους
[Protagon]: Τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους στις ΗΠΑ: Πτώση 81% στους θανάτους

[Protagon]: Τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους στις ΗΠΑ: Πτώση 81% στους θανάτους

Ο αριθμός των νέων θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 81%, ενώ παράλληλα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε και στις 50 Πολιτείες, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, χαιρετίζοντας τη θεαματική βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα.

«Σήμερα, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται και στις 50 Πολιτείες, για πρώτη φορά», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ που πρόσθεσε ότι «ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της Covid έχει μειωθεί κατά 81% και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020», συμπλήρωσε.

«Η μάχη κατά αυτού του ιού δεν έχει τελειώσει, αλλά κάθε μέρα το φως στο τέλος του τούνελ είναι πιο φωτεινό», τόνισε, προσθέτοντας ότι το 60% των Αμερικανών ενηλίκων έχει λάβει τώρα τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της νόσου, ποσοστό σαφώς καλύτερο από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι ΗΠΑ θα στείλουν ως τα τέλη Ιουνίου 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 σε τρίτες χώρες, που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονται εμβόλια που έχουν εγκριθεί για χρήση στη χώρα.

Η ποσότητα θα αυξήσει σε 80 εκατομμύρια δόσεις τον συνολικό αριθμό δόσεων εμβολίων που υποσχέθηκε ο Λευκός Οίκος να στείλει στο εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!