Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Εμβόλια: Η Ευρώπη έρμαιο των λαθών της και των… Ινδών!
[Protagon]: Εμβόλια: Η Ευρώπη έρμαιο των λαθών της και των… Ινδών!

[Protagon]: Εμβόλια: Η Ευρώπη έρμαιο των λαθών της και των… Ινδών!

Κακώς θεωρούν κάποιοι ότι το πάνω χέρι στη λεγόμενη «διπλωματία των εμβολίων» έχουν η Ρωσία και η Κίνα. Οσο περνούν οι ημέρες τόσο διαπιστώνεται ότι ο πραγματικός νικητής της κούρσας των αντικορονοϊκών ενέσιμων σκευασμάτων είναι η Ινδία. Διότι και αυτή είναι παραγωγός εμβολίων. Και τι παραγωγός! Μεγαλοπαραγωγός και εξαγωγέας! Εξαγωγέας όταν θέλει, βέβαια.

Η Ινδία ήδη έχει παραγάγει σε δικές της μονάδες και έχει εξαγάγει σε 76 χώρες 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca. Πέραν του οικονομικού οφέλους, η επίδοση είναι εξαιρετικής γεωπολιτικής σημασίας για την ινδουιστική χώρα, καθώς κερδίζει πόντους στον περιφερειακό ανταγωνισμό της με τους Κινέζους – αλλά αυτή η παράμετρος δεν μας ενδιαφέρει εδώ.

Το Project Syndicate φωτίζει το θέμα γράφοντας ότι και πριν από την πανδημία η Ινδία ήταν «το παγκόσμιο εργοστάσιο» όσον αφορά τη φαρμακοβιομηχανία. Εκεί παρασκευάζονται σχεδόν τα πάντα: το 20% όλων των φαρμάκων και το 62% των εμβολίων της Γης! Παράδοξο; Καθόλου. Το χαμηλό εργατικό κόστος εξηγεί και το συγκεκριμένο φαινόμενο της φαρμακοπαραγωγής κλίμακας.

Περί τα 33 εκατομμύρια δόσεις ινδικών εμβολίων για τον κορονοϊό κατέληξαν σε χώρες της Ασίας, όπως το Αφγανιστάν και η Μογγολία, αλλά και στην Καραϊβική και στην Αφρική. Αν νομίζετε ότι ο Τρίτος Κόσμος είναι ο αποκλειστικός παραλήπτης τους, γελιέστε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!