Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Εμβόλια Covid-19: Μειωμένος κατά 65% o κίνδυνος μόλυνσης με μία δόση AstraZeneca ή Pfizer
[Protagon]: Εμβόλια Covid-19: Μειωμένος κατά 65% o κίνδυνος μόλυνσης με μία δόση AstraZeneca ή Pfizer

[Protagon]: Εμβόλια Covid-19: Μειωμένος κατά 65% o κίνδυνος μόλυνσης με μία δόση AstraZeneca ή Pfizer

Κατά περίπου 65% μειώνεται η πιθανότητα να μολυνθεί κάποιος από κορονοϊό αφού κάνει την πρώτη δόση εμβολίου της Astra Zeneca ή της Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας βρετανικής μελέτης.

Τα εμβόλια «δουλεύουν» εξίσου καλά τόσο στα άτομα άνω των 75 ετών, όσο και στους εμβολιασμένους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με υποκείμενα νοσήματα.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ερευνητές του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών της Βρετανίας και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης βρήκαν ισχυρή ανοσιακή αντίδραση και παραγωγή αντισωμάτων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και για τα δύο διαφορετικά είδη εμβολίων.

Σύμφωνα με το BBC και τον Guardian τα αποτελέσματα των μελετών σε δείγμα περίπου 370.000 εμβολιασθέντων παρέχουν περαιτέρω βάσιμες ενδείξεις ότι τα εμβόλια προστατεύουν από την Covid-19.

Η πρώτη μελέτη βρήκε ότι οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν με μία δόση AstraZeneca ή Pfizer, ήταν κατά 65% λιγότερο πιθανό να μολυνθούν. Τρεις εβδομάδες μετά τον πρώτο εμβολιασμό τους (μεταξύ Δεκεμβρίου 2020-Απριλίου 2021), οι νέες λοιμώξεις με συμπτώματα είχαν πέσει κατά 74%, ενώ οι ασυμπτωματικές κατά 57% (μέσος όρος μείωσης περίπου 65%), σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους.

Οσοι είχαν κάνει και τη δεύτερη δόση Pfizer, είχαν 90% μικρότερη πιθανότητα μόλυνσης με συμπτώματα και 70% μικρότερο κίνδυνο ασυμπτωματικής λοίμωξης.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca, επειδή οι δύο δόσεις απέχουν αρκετά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση μετά και τη δεύτερη δόση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!