Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Εμιράτα και Τουρκία: Οταν σε βοηθάει ο χθεσινός εχθρός σου…
[Protagon]: Εμιράτα και Τουρκία: Οταν σε βοηθάει ο χθεσινός εχθρός σου…

[Protagon]: Εμιράτα και Τουρκία: Οταν σε βοηθάει ο χθεσινός εχθρός σου…

Οταν έχεις πρόβλημα γερό, και στην οικονομία και στις σχέσεις σου με τη Δύση, όταν ο λαός σου δεν χορταίνει το ψωμί, διαμαρτύρεται για την ακρίβεια και σου ζητάει να παραιτηθείς, όταν εσύ πνίγεσαι, ε, δεν περιμένεις και θαύματα, την ουρανοκατέβατη βοήθεια και δη από τον εχθρό σου. Και λογικό είναι να σκέφτεσαι έτσι, δεν γίνονται τέτοια πράγματα.

Αν όμως γίνουν, όπως συνέβη στην Αγκυρα, όπου κατέφθασε σαν μάγος με τα δώρα ο σεΐχης των Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ, εφ’ όσον λέγεσαι Ερντογάν πρέπει να αναρωτηθείς τι τρέχει. Πώς ο προχθεσινός εχθρός σου μεταμορφώθηκε από χθες όχι μόνο σε φίλο σου, αλλά και σε στήριγμά σου και μάλιστα στην πιο δύσκολη ώρα σου;

Τα παραπάνω υποβάλλει συστημένα στον τούρκο πρόεδρο κείμενο των Financial Times που αναφέρει μεν το ζεστό χρήμα, το deal για τις επενδύσεις (σε ενέργεια, τεχνολογία, υγεία, logistics, συναλλαγματικά αποθέματα, κ.ά.), ωστόσο θίγει και τα σημεία τριβής μεταξύ Εμιράτων και Τουρκίας, τα μεγάλα «ζητήματα που παραμένουν άλυτα».

Το μήνυμα των FT απεστάλη ευγενικώς βέβαια, όμως δεν απέφυγε να θυμίσει τη δυσφορία των Εμιράτων για την ανάμειξη της Τουρκίας στα αραβικά θέματα – μία διαμάχη δεκαετίας, η οποία ξεκίνησε με τις λεγόμενες «αραβικές ανοίξεις» του 2011, οι οποίες διαλύθηκαν μέσα στην κατοπινή τζιχαντιστική βαρυχειμωνιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!