Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ελληνες και γάλλοι οδηγοί πρωταθλητές στο… βρισίδι πίσω από το τιμόνι
[Protagon]: Ελληνες και γάλλοι οδηγοί πρωταθλητές στο… βρισίδι πίσω από το τιμόνι

[Protagon]: Ελληνες και γάλλοι οδηγοί πρωταθλητές στο… βρισίδι πίσω από το τιμόνι

Οι έλληνες οδηγοί βρίζουν στο τιμόνι. Αυτό δεν είναι είδηση βέβαια. Αν μένεις στην Ελλάδα το γνωρίζεις, το βλέπεις, το ακούς, ενδεχομένως να το κάνεις και εσύ. Η είδηση όμως, είναι ότι οι Γάλλοι βρίζουν περισσότερο από τους Ελληνες, σε ποσοστό που φτάνει το 70%.

Αυτό σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό εταιρείας διαχείρισης γαλλικών αυτοκινητοδρόμων.

Το Politico μάλιστα, επισημαίνει ότι για να μάθει κανείς καλά τη γαλλική αργκό πρέπει να κάνει μία βόλτα σε γαλλικό έδαφος με ντόπιο οδηγό.

Η έρευνα για τις συνήθειες των λαών στο τιμόνι έγινε σε 11 χώρες: Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Βρετανία, Ιταλία, Σουηδία, Ελλάδα, Πολωνία, Ολλανδία και Σλοβακία.

Αυτοί που βρίζουν λιγότερο, είναι οι Σουηδοί: μόλις 3 στους 10.

Το ένα πέμπτο των γάλλων οδηγών παραδέχθηκε ότι «δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος» όταν οδηγούν, αλλά μόλις το 6% θα χαρακτήριζε τον εαυτό του «επιθετικό οδηγό».

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται αν οδηγήσετε ποτέ στην Πολωνία, καθώς εκεί βρίσκονται οι πιο θερμόαιμοι οδηγοί. Ενώ μόλις το ένα πέμπτο των Ευρωπαίων λέει ότι έχει βγει από το αυτοκίνητο για καβγά, το 37% των πολωνών οδηγών το έχει κάνει τουλάχιστον μία φορά.

Κοινό χαρακτηριστικό πάντως όλων των λαών είναι η παραβίαση του ορίου ταχύτητας. Το 88% παραδέχθηκε ότι κάποιες φορές το… «πατάει», ενώ το 92% των Σουηδών, ξεχνάει ποιο είναι το όριο στην περιοχή που οδηγεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!