Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: H Eλλάδα στο νέο αμερικανικό μέτωπο στη Μεσόγειο – Στη Σούδα Μητσοτάκης και Πομπέο για ένα νέο Ιντσιρλίκ
[Protagon]: H Eλλάδα στο νέο αμερικανικό μέτωπο στη Μεσόγειο – Στη Σούδα Μητσοτάκης και Πομπέο για ένα νέο Ιντσιρλίκ

[Protagon]: H Eλλάδα στο νέο αμερικανικό μέτωπο στη Μεσόγειο – Στη Σούδα Μητσοτάκης και Πομπέο για ένα νέο Ιντσιρλίκ

Με μια πιο προσεκτική ματιά στο πρόγραμμα του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο, στη χώρα μας, είναι φανερό ότι καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των ελληνομερικανικών σχέσεων, από την άμυνα (βλ. εμβάθυνση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΜDCA) και τη διαεπιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι τις επενδύσεις και τα μεγάλα ενεργειακά projects. Ολα όμως συνδέονται με την ασφάλεια και τους στρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας -και ειδικότερα ο ρόλος που θα διαδραματίσει η χώρα μας στο νέο αμερικανικό μέτωπο στη Μεσόγειο- θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το γεγονός ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας φιλοξενήθηκε με τη σύζυγό του στο πατρικό σπίτι του κ. Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι (εδώ ) έχει το δικό του συμβολισμό – σε μία ακόμη ένδειξη του άριστου επιπέδου στο οποίο βρίσκονται την τρέχουσα περίοδο οι διμερείς σχέσεις.

Ο συμβολισμός του ταξιδιού Πομπέο στην Ελλάδα γίνεται όμως ακόμη υψηλότερος με την κοινή επίσκεψη την οποία πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, οι δύο άνδρες στη Σούδα.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πομπέο θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας και αμέσως μετά, στις 11:20 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!