Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Η Ελλάδα παρούσα στην «επόμενη ημέρα» της Λιβύης: Ανοίγει το Γενικό Προξενείο στη Βεγγάζη
[Protagon]: Η Ελλάδα παρούσα στην «επόμενη ημέρα» της Λιβύης: Ανοίγει το Γενικό Προξενείο στη Βεγγάζη

[Protagon]: Η Ελλάδα παρούσα στην «επόμενη ημέρα» της Λιβύης: Ανοίγει το Γενικό Προξενείο στη Βεγγάζη

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη, του πρώτο ελληνικό προξενείου που θα λειτουργήσει στην πόλη της ανατολικής Λιβύης.

Στα εγκαίνια θα παραστεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννη, επικεφαλής πολυμελούς αποστολής. Νέος γενικός πρόξενος αναλαμβάνει ο Αχιλλέας Ρακίνας.

Στην αποστολή συμμετέχει ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής, καθώς επίσης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Λιβύης Γιώργος Κουμουτσάκος και ο αντιπρόεδρός της, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Με την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη και σήμερα του προξενείου στη Βεγγάζη, η Ελλάδα “δηλώνει παρούσα” στην επόμενη ημέρα της Λιβύης και καταδεικνύει την επιθυμία της να συμμετάσχει ενεργά στην ανοικοδόμησή της και να αναπτύξει τις διμερείς σχέσεις της.

«Θα διαμορφωθούν δύο ισχυροί βραχίονες για να γεφυρώσουν τις όποιες αποκλίσεις υπήρχαν στο παρελθόν μεταξύ των δύο κρατών, αλλά και να οικοδομήσουν νέους δεσμούς συνεργασίας και κοινής προόδου», είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή της επίσημης επαναλειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη, στις αρχές Απριλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!