Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η Ελλάδα μπροστά στην ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στο Ισραήλ
[Protagon]: Η Ελλάδα μπροστά στην ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στο Ισραήλ

[Protagon]: Η Ελλάδα μπροστά στην ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στο Ισραήλ

Ο ετερόκλητος κυβερνητικός συνασπισμός στο Ισραήλ υπό τους Γιαΐρ Λαπίντ και Ναφτάλι Μπένετ καλείται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Κνεστ μέσα σε μία εβδομάδα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ωστόσο δεν «καταθέτει τα όπλα» και ήδη προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει το μπλοκ που φιλοδοξεί να δώσει τέλος στην παντοκρατορία του έπειτα απο σχεδόν 12 χρόνια.

«Ολοι οι βουλευτές που εκλέχθηκαν χάρη στη στήριξη της Δεξιάς πρέπει να αντιταχθούν σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση της Αριστεράς», έγραψε στο Twitter σπάζοντας τη σιωπή του μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού που αποτελείται από οκτώ κόμματα: δύο αριστερά, δύο κεντρώα, τρία δεξιά και ένα αραβικό και εμφανίζεται να έχει εξασφαλίσει τη στήριξη 61 βουλευτών, σε σύνολο 120.

Με ανάρτησή του στο ίδιο μέσο ο επικεφαλής του Λικούντ (του κόμματος του Νετανιάχου) ζήτησε από τους πρώην συμμάχους του της δεξιάς «να αποσύρουν αμέσως» τις υπογραφές τους, με τα «πυρά» να εστιάζονται στον Ναφτάλι Μπένετ και το κόμμα του Yamina της άκρας δεξιάς.

Διχασμένοι οι Ισραηλινοί, χωρίζονται σε αυτούς θεωρούν τον νέο συνασπισμό «προδοσία» των ιδεών της Δεξιάς αλλά και της Αριστεράς, και σε εκείνους που πανηγυρίζουν με ένα βαθύ αίσθημα ανακούφισης για το «τέλος της εποχής Νετανιάχου».

Κάποιοι πάντως προεξοφλούν «πρόωρο τέλος» για τον ετερόκλητο κυβερνητικό συνασπισμό, λόγω των υπαρκτών διαφωνιών σε θέματα οικονομίας, ασφάλειας αλλά και της σχέσης κράτους – θρησκείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!