Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ελισάβετ Β’ για τον κορονοϊό: Βρισκόμαστε σε μια αβέβαιη περίοδο
[Protagon]: Ελισάβετ Β’ για τον κορονοϊό: Βρισκόμαστε σε μια αβέβαιη περίοδο

[Protagon]: Ελισάβετ Β’ για τον κορονοϊό: Βρισκόμαστε σε μια αβέβαιη περίοδο

Μήνυμα προς το βρετανικό έθνος απηύθυνε η βασίλισσα Ελισάβετ, καλώντας τους να δείξουν υπευθυνότητα ως πολίτες στην κρίση που έχει επιφέρει ο κορονοϊός.

Σε μια εβδομάδα, όπου η βρετανική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει σειρά αυστηρών μέτρων για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, η βασίλισσα απέτισε φόρο τιμής σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, επιστήμονες και ανθρώπους στις δημόσιες υπηρεσίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης κατά της πανδημίας.

Το μήνυμα της βασίλισσας:

«Καθώς ο Φίλιππος και εγώ φτάνουμε στο Γουίνσδορ σήμερα, γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι και οικογένειες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε περίοδο ανησυχίας και αβεβαιότητας. Μας συμβουλεύουν να αλλάξουμε τις συνήθεις συνήθειες μας και τη ζωή μας για το καλό των κοινωνιών στις οποίες ζούμε και, ειδικότερα, να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους.

»Σε περιόδους όπως αυτές, υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι η ιστορία του έθνους μας έχει σφυρηλατηθεί από ανθρώπους και κοινότητες που ενώνονται για να δουλέψουν ως ένα, συγκεντρώνοντας τις συνδυασμένες προσπάθειές μας με έμφαση στον κοινό στόχο.

»Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για την εμπειρία και τη δέσμευση των επιστημόνων μας, των ιατρών και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και των δημόσιων υπηρεσιών, αλλά τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή στο πρόσφατοσ παρελθόν, όλοι έχουμε ζωτικά σημαντικό ρόλο να παίξουμε ως μεμονωμένα όντα- σήμερα και τις επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!