Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ελένη Σουρανή: Από άνθρωπος-κλειδί για τα ελληνοτουρκικά, πρεσβευτής στη Ρώμη
[Protagon]: Ελένη Σουρανή: Από άνθρωπος-κλειδί για τα ελληνοτουρκικά, πρεσβευτής στη Ρώμη

[Protagon]: Ελένη Σουρανή: Από άνθρωπος-κλειδί για τα ελληνοτουρκικά, πρεσβευτής στη Ρώμη

Σπάνια οι αλλαγές που αποφασίζει το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών απασχολούν τη δημόσια σφαίρα, πέρα δηλαδή από τα στενά όρια της κάστας των διπλωματών που διαβάζουν διορισμούς, σχεδιάζουν τη διαμονή τους σε ξένες πρωτεύουσες και μαντεύουν πιθανές «καραμπόλες» για την καριέρα τους στο Σώμα. Ομως τώρα είναι μια από τις σπάνιες αυτές φορές. Διότι η απόφαση του Συμβουλίου να διορίσει την Ελένη Σουρανή στην πρεσβεία της Ρώμης, προκαλεί απορίες.

Τούτο διότι η κυρία Σουρανή είναι η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού και εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη –τόσο στενή που ήταν ο μοναδικός άλλος άνθρωπος από ελληνικής πλευράς στην πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες. Παρ’ ολ’ αυτά η έμπειρη διπλωμάτης με ρόλο-κλειδί στα ελληνοτουρκικά και επικοινωνία με τον Ιμπραχίμ Καλίν, τον σύμβουλο του Ερντογάν, φεύγει τελικά από το Μαξίμου για να πάει επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής στη Ρώμη.

Η αποχώρηση της κυρίας Σουρανή δεν θα γίνει άμεσα· τα σχετικά ρεπορτάζ τοποθετούν την άφιξή της στη Ρώμη στα τέλη του χρόνου. Η «Καθημερινή» σημείωσε ότι αναμένεται και αλλαγή σκυτάλης στην ελληνική πρεσβεία της Αγκυρας, όπου τη θέση του Μιχαήλ-Χρήστου Διάμεση θα αναλάβει ο Χριστόδουλος Λάζαρης, ο οποίος ήταν ο «ειδικός απεσταλμένος» για τη Λιβύη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!