Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Εκτίμηση: Ο Σαρκοζί δεν κάηκε, παρά το «βραχιολάκι»
[Protagon]: Εκτίμηση: Ο Σαρκοζί δεν κάηκε, παρά το «βραχιολάκι»

[Protagon]: Εκτίμηση: Ο Σαρκοζί δεν κάηκε, παρά το «βραχιολάκι»

Ε, καλά, μην κάνετε και έτσι για το σοκ, για τη Γαλλία μιλάμε… Δηλαδή; Να, ότι ο Νικολά Σαρκοζί τελείωσε για τη γαλλική Κεντροδεξιά (για τους Ρεπουμπλικανούς) όσον αφορά τις προεδρικές του 2022, αυτό δεν είναι να το συζητάει κανείς. Δεν προλαβαίνει κιόλας. Αλλά γιατί να μη γίνει και αυτός πάλι πρόεδρος… αργότερα;

Μήπως και ο σοσιαλιστής Φρανσουά Μιτεράν δεν είχε και εκείνος, από το ’50 και από το ’60, σκανδαλάκια στην καμπούρα του; Σε τι τον εμπόδισαν; Δεν μπήκε θριαμβευτής στα Ηλύσια το 1981; Ολα, λοιπόν, μπορούν να συμβούν και, ως φαίνεται, συμβαίνουν. Κάποτε και τα πιο βαριά βαρίδια… εξατμίζονται.

Ο άνθρωπος που αποδραματοποιεί (με μέτρο, ωστόσο) την κατάσταση στην οποία περιήλθε τόσο ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας όσο και η ίδια η Γαλλική Δημοκρατία είναι ο έμπειρος πολιτικοεκλογικός αναλυτής και πανεπιστημιακός Πασκάλ Περινό.

Ο καθηγητής μίλησε στην ιταλική Repubblica και μέσω αυτής συνιστά ψυχραιμία, ιδίως στον Σαρκοζί.

Μέχρι να εξεταστεί η προσφυγή του στο Εφετείο θα έχει περάσει ένας χρόνος, συνεπώς το ατιμωτικό «βραχιολάκι» στον καρπό του ή στον αστράγαλό του θα του θυμίζει τα προσωρινά όρια της ελευθερίας του, αλλά μέχρις εκεί. Η τρίχρονη φυλάκιση… εκτός φυλακής, για διαφθορά και εξουσιαστικό μπούλινγκ, θα περάσει γρήγορα.

6 Ιουνίου 2008. Ο Νικολά Σαρκοζί αγορεύει στην Ελληνική Βουλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!