Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Εκτακτη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων – Κι όμως υπάρχει σενάριο να μην ανοίξουν τα σχολεία
[Protagon]: Εκτακτη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων – Κι όμως υπάρχει σενάριο να μην ανοίξουν τα σχολεία

[Protagon]: Εκτακτη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων – Κι όμως υπάρχει σενάριο να μην ανοίξουν τα σχολεία

Τα σχολεία στις κόκκινες περιοχές της χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει εκτάκτως το απόγευμα της Πέμπτης.

Και μπορεί η υπουργός Υγείας Νίκη Κεραμέως να ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες ότι τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου (εδώ ), λίγο αργότερα όμως σήμανε συναγερμός στην κυβέρνηση, καθώς τα κρούσματα σε πολλές περιοχές παραμένουν στα ύψη. Εξάλλου και η θέση της κυβέρνησης μέχρι πρόσφατα ήταν να γίνει οριζόντιο άνοιγμα των σχολείων σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Πηγές του Protagon αναφέρουν ότι οι επιστήμονες προτίθενται να χωρίσουν και πάλι τη χώρα σε ζώνες, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία μόνο στις περιοχές που ελέγχονται επιδημιολογικά.

Τουλάχιστον αυτή είναι μία από τις βασικές προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι μέχρι αυτή τη στιγμή.

Η τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης, πάντως, αναμένεται δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα ή όχι των σχολείων στις κόκκινες περιοχές.

Ανάμεσα στις περιοχές που προβληματίζουν τους ειδικούς είναι και η Δυτική Αττική, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει βαρύ.

Ούτως ή άλλως στην Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο συνεχίζονται τα αυστηρά μέτρα αφού έχουν μπει σε σκληρό lockdown, για αυτό και είναι πιθανό να μην ανοίξουν εκεί, αλλά και σε άλλες περιοχές τα σχολεία.

Οι επιβαρυμένες περιοχές

Οι κόκκινες περιοχές πάντως δεν είναι λίγες στη χώρα, αφού παρά τα αυστηρά μέτρα συνεχίζεται η ανοδική πορεία των κρουσμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!