Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Τι θα κάνουμε αν κάποιοι επιχειρήσουν πορεία για το Πολυτεχνείο
[Protagon]: Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Τι θα κάνουμε αν κάποιοι επιχειρήσουν πορεία για το Πολυτεχνείο

[Protagon]: Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Τι θα κάνουμε αν κάποιοι επιχειρήσουν πορεία για το Πολυτεχνείο

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση όλων των δημόσιων συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων έριξε λάδι στη φωτιά της πολιτικής σύγκρουσης για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, δίνοντας αφορμή ακόμα και για μία ιστορική (εντός και εκτός εισαγωγικών) σύμπραξη των κομμάτων της κοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Μπροστά στις αντιδράσεις που προκάλεσε η αμφιλεγόμενη απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ο εκπρόσωπος του Σώματος, Θεόδωρος Χρονόπουλος, βγήκε να προαναγγείλει χρήσιμες διευκρινίσεις σχετικά με την απαγόρευση.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας χαρακτήρισε σεβαστή την ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (σύμφωνα με την οποία η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι αντισυνταγματική), τονίζοντας σχετικά ότι «το νομικό μας σύστημα είναι ιδιαίτερα δυνατό και θα λέγαμε δίνει τη δυνατότητα να λυθούν τέτοιου είδους προβλήματα».

Οπως είπε, μάλιστα, ενδεχομένως και μέσα στην ημέρα, θα βγουν περισσότερες ανακοινώσεις για το πώς θα κινηθεί η ΕΛ.ΑΣ.

Από την πρώτη στιγμή η λογική και η βάση της απαγόρευσης είναι η πανδημία, επανέλαβε ο κ. Χρονόπουλος για να συμπληρώσει:

«Η συλλογική μνήμη για την επέτειο του Πολυτεχνείου, είτε της 25ης Μαρτίου είτε της 28ης Οκτωβρίου, νομίζω ότι είναι τόσο δυνατή στον ελληνικό λαό, που δεν πρόκειται να σβήσει με μία επέτειο. Και η Ελληνική Αστυνομία θα είναι και σε αυτή την περίπτωση στην πρώτη γραμμή για να προστατεύσει τους συμπολίτες μας από την πανδημία, από αυτόν τον αόρατο εχθρό, και αύριο με πάρα πολλές δυνάμεις».

Οσον αφορά ειδικά για τον περιορισμό των τεσσάρων ατόμων, σημείωσε ότι «προφανώς έχει να κάνει με όλη αυτή τη νομοπαρασκευαστική διαδικασία που υπήρξε για την έκδοση της απόφασης του Αρχηγού, έχει να κάνει με τους νόμους που έχουν βγει και πάνω στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Μαρτίου». «Σίγουρα», πρόσθεσε, «τέτοιου είδους αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν στο πεδίο όπου θα υπάρξει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, και πάντα σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές».

Αναφορικά με την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων τιμής, ο κ. Χρονόπουλος εξήγησε ότι προβλέπεται ρητά για τα κόμματα, για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρύτανη, «μία λιτή διαδικασία για τη μνήμη του Πολυτεχνείου σε συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός», ενώ διευκρίνισε ότι φέτος δεν μπορούν ούτε απλοί πολίτες να αφήσουν λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!