Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Εκλογές με το τρέχον κυβερνητικό σχήμα εκτός κι αν… – Οι φόβοι για τη Βόρεια Ελλάδα
[Protagon]: Εκλογές με το τρέχον κυβερνητικό σχήμα εκτός κι αν… – Οι φόβοι για τη Βόρεια Ελλάδα

[Protagon]: Εκλογές με το τρέχον κυβερνητικό σχήμα εκτός κι αν… – Οι φόβοι για τη Βόρεια Ελλάδα

Για τις ανησυχίες, αν όχι φοβίες, της κυβέρνησης εν όψει του χειμώνα απέναντι στο τέταρτο κύμα της Covid-19, μίλησε την Τρίτη ανώτερος κυβερνητικούς αξιωματούχος σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, περιγράφοντας παράλληλα τα επόμενα βήματα στη μάχη κατά της πανδημίας και τα όσα διαπιστώθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά την πρόσφατη παρουσία στην πόλη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ· παράλληλα μάλιστα έκανε και έναν χρησμό για τις επόμενες κάλπες, πιάνοντας το νήμα από εκεί όπου το είχε αφήσει ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής.

Αρχικά και σχετικά με την επέκταση της τρίτης δόσης και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε χαρακτηριστικά πως οδηγός είναι το Ισραήλ. Το θέμα, όπως αποκάλυψε, είναι αν θα πάμε σε ηλικιακό όριο ή χρονικό –ποιος έχει κάνει δόση και πότε–, αλλά όλα αυτά είναι θέμα Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, πρόσθεσε.

Οπως εξήγησε, το πρόβλημα που υπάρχει είναι οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60 χρόνων γιατί πρόκειται για άτομα που εφόσον νοσήσουν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε πως το ποσοστό των εμβολιασμένων από 50 ετών και άνω κινείται στο 65% και αγγίζει το 75% αν προστεθούν και αυτοί που έχουν νοσήσει. «Τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα και να νοσήσουν θα το περάσουν! Αν είχαν όμως εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50 δεν θα χρειάζονταν ο εμβολιασμός των παιδιών», παραδέχτηκε, περιγράφοντας και πάλι τα παιδιά ως… θύματα της αποτυχίας να πειστούν οι μεγαλύτεροι να κάνουν το καθήκον τους –ίσως και για αυτό το καθεστώς ανωνυμίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!