Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Έκδοση σύνταξης ηλεκτρονικά από τον ΕΦΚΑ
[Protagon]: Έκδοση σύνταξης ηλεκτρονικά από τον ΕΦΚΑ

[Protagon]: Έκδοση σύνταξης ηλεκτρονικά από τον ΕΦΚΑ

Ο Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e– Ε.Φ.Κ.Α.) είναι σήμερα αποκλειστικά αρμόδιος για την συγκέντρωση όλων των ασφαλιστικών εισφορών και για την καταβολή όλων των συντάξεων και εφάπαξ παροχών σε όλους τους ασφαλισμένους, είτε αυτοί εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε μισθωτοί είτε αυτοαπασχολούμενοι.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά απαιτητική αποστολή, με σημαντικές προκλήσεις σε διοικητικό και τεχνικό επίπεδο. Κύριο ζητούμενο τόσο για τον e-Ε.Φ.Κ.Α. όσο και για την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Κοινωνικών Υποθέσεων, είναι η ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σε αυτή την προσπάθεια, έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα μια σειρά από ψηφιακές λύσεις, όπως η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.efka.gov.gr , η οποία επιτρέπει την ταχύτερη διεκπεραίωση μιας σειράς υποθέσεων που αφορούν τους πολίτες, σε σχέση με τον ΕΦΚΑ.

Μια από τις σημαντικότερες βελτιώσεις που επιτρέπει η πλατφόρμα, αφορά την έκδοση των συντάξεων. Μέχρι πρότινος, οι πολίτες που ήθελαν να υποβάλουν αίτημα συνταξιοδότησης έπρεπε να επισκέπτονται τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ και να χάνουν χρόνο, περιμένοντας να εξυπηρετηθούν.

Σήμερα, η ανάγκη αυτή δεν υφίσταται. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν πλέον ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, αλλά και να παρακολουθούν την εξέλιξή τους, χωρίς να απαιτούνται μετακινήσεις και αναμονή σε ουρές.

Συγκεκριμένα, μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Υποβολής Αίτησης Συνταξιοδότησης οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για απονομή σύνταξης εξ ίδιου δικαιώματος ή για απονομή ή μεταβίβαση λόγω θανάτου στον e-ΕΦΚΑ. Σε όλες τις περιπτώσεις, με την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος, αποδίδεται ηλεκτρονικός αριθμός αίτησης και ηλεκτρονικός αριθμός πρωτοκόλλου, που λαμβάνεται υπόψη στην επεξεργασία του συνταξιοδοτικού αιτήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!