Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Αιγύπτιοι εργάτες οι νεκροί στις πυρκαγιές της Κύπρου
[Protagon]: Αιγύπτιοι εργάτες οι νεκροί στις πυρκαγιές της Κύπρου

[Protagon]: Αιγύπτιοι εργάτες οι νεκροί στις πυρκαγιές της Κύπρου

Οι 4 πρώτοι νεκροί, ευχόμαστε να μην υπάρξουν κι άλλοι, από τις πυρκαγιές που καίνε μέρη της νότιας Κύπρου από το πρωί του Σαββάτου, είναι δικοί μας νεκροί. Εργάτες που δουλεύουν στα αγροκτήματα, στις κτηνοτροφικές μας μονάδες, στα εργοστάσια και στα σπίτια μας.

Οι συγκεκριμένοι, που ούτε τα ονόματά τους δεν γνωρίζουμε, πήγαν στην Κύπρο από την Αίγυπτο ως εποχικοί εργάτες – με προσωρινή, βεβαίως, άδεια εργασίας και παραμονής.

Μαθαίνουμε πως όταν ξέσπασε το πρώτο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Αρακαπά, ορεινό χωριό της επαρχίας Λεμεσού, ειδοποιήθηκαν όλοι οι κάτοικοι να εκκενώσουν την περιοχή. Οι νεαρής ηλικίας αιγύπτιοι εργάτες, δούλευαν σε αγρόκτημα καλλιέργειας ντοματών για τις οποίες φημίζεται η Οδού, ένα ημιορεινό γραφικό χωριό που υπάγεται στην επαρχία Λάρνακας, αλλά βρίσκεται στον ίδιο γειτονικό ορεινό όγκο με αυτόν της Λεμεσού.

Επιβεβαιώνεται ότι ειδοποιήθηκαν και αυτοί, αλλά φαίνεται πως δεν πρόλαβαν. Ήταν τόση η δύναμη του ανέμου, που οι φλόγες θέριζαν τα πάντα με ορμή, μας είπε δημοσιογράφος του «Φιλελεύθερου» Κύπρου που ήταν σε ένα από τα κέντρα επιχειρήσεων. Προσπάθησαν, μας είπε, να φύγουν με φορτηγάκι, με κατεύθυνση την αντίθετη πλευρά από αυτή που ερχόταν η φωτιά. «Ωστόσο, προφανώς λόγω άγχους και φόβου από τους καπνούς, το φορτηγάκι σε κάποιο σημείο ανατράπηκε σε πλαγιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!