Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: ΕΕ: «Πηγή δυσαρέσκειας» η παρουσία Ερντογάν στα Κατεχόμενα
[Protagon]: ΕΕ: «Πηγή δυσαρέσκειας» η παρουσία Ερντογάν στα Κατεχόμενα

[Protagon]: ΕΕ: «Πηγή δυσαρέσκειας» η παρουσία Ερντογάν στα Κατεχόμενα

Τη δυσαρέσκειά της για τις ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως ανέφερε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο

Παράλληλα, οσημείωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου η ΕΕ θα αποφασίσει πώς θα κινηθεί.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «τα τελευταία γεγονότα προστέθηκαν στη σειρά ενεργειών της Τουρκίας, οι οποίες είναι πηγή δυσαρέσκειας για την ΕΕ» και συμπλήρωσε ότι «οι ηγέτες θα επανεξετάσουν όλες τις ενέργειες της Τουρκίας, τη συμπεριφορά της Τουρκίας στις συναντήσεις τους, και τον Δεκέμβριο η ΕΕ θα αποφασίσει πώς θα δράσει υπό το πρίσμα όλων αυτών των εξελίξεων».

Εν τω μεταξύ, για το ζήτημα της προκλητικής επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα, εξέφρασε τη λύπη του, με γραπτή δήλωση, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικά Ζητήματα Ζοζέπ Μπορέλ.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τις σημερινές ενέργειες σχετικά με το άνοιγμα της περιφραγμένης περιοχής των Βαρωσίων και για δηλώσεις που αντιβαίνουν στις αρχές του ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού» ανέφερε, τονίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις «θα προκαλέσουν μεγαλύτερη δυσπιστία και ένταση στην περιοχή και θα πρέπει να αντιστραφούν επειγόντως».

Παράλληλα, ο Ζοζέπ Μπορέλ σημείωσε ότι «ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάπτυξη συνεργατικών και αμοιβαία επωφελών σχέσεων μεταξύ όλων των εταίρων της περιοχής, διμερώς και πολυμερώς, είναι προς το στρατηγικό συμφέρον της ΕΕ».

«Η ΕΕ επιβεβαίωσε τη σημασία του καθεστώτος των Βαρωσίων, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως στα ψηφίσματα 550 (1984) και 789 (1992).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!