Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Αιχμές Βενιζέλου: Περάσαμε μια εποχή «φλερτ» με τη Χρυσή Αυγή
[Protagon]: Αιχμές Βενιζέλου: Περάσαμε μια εποχή «φλερτ» με τη Χρυσή Αυγή

[Protagon]: Αιχμές Βενιζέλου: Περάσαμε μια εποχή «φλερτ» με τη Χρυσή Αυγή

«Οι επιπτώσεις της απόφασης για τη ‘Χρυσή Αυγή’ – τα πολιτικά δικαιώματα των καταδικασθέντων», ήταν το θέμα διαδικτυακής δημόσιας συζήτησης, που διοργάνωσε τη Δευτέρα ο Κύκλος Ιδεών.

Μια συζήτηση που ήλθε με τη λήξη της πολύχρονης πολύκροτης δίκης, ενώ ο νέος Ποινικός Κώδικας βρέθηκε -όπως και ο τίτλος της συνάντησης υποδηλώνει- στο επίκεντρο της «συνάντησης».

Δεδομένου ότι, όπως επεσήμανε εισαγωγικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τρεις από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση, ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος, η Ελισάβετ Συμεωνίδου – Καστανίδου και ο Βασίλης Μαρκής είχαν ενεργό συμμετοχή στη σύνταξη του Ποινικού Κώδικα.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ Ευάγγελο Βενιζέλο, να υπογραμμίζει με νόημα ότι «περάσαμε μια εποχή “φλερτ” με τη Χρυσή Αυγή όταν οι ψήφοι δεν είχαν οσμή, και όταν διαμορφώνονταν κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί με την ενεργητική ή την παθητική συμπερίληψη των ψήφων της Χρυσής Αυγής».

«Ο αντιρατσιστικός νόμος που ψηφίστηκε το Σεπτέμβριο του 2014 από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ασχολείται με εγκλήματα λόγου, δεν ασχολείται ούτε με εγκληματικές οργανώσεις ούτε με ανθρωποκτονίες» ή ότι μετά και τη δολοφονία Φύσσα που ήταν «το καταλυτικό γεγονός» για όσα εκτυλίχθηκαν στη συνέχεια, «η Χρυσή Αυγή επανεξελέγη στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, έπαιξε ενδιαμέσως ρόλο στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 κι έμεινε εκτός Βουλής στις εκλογές του Ιουλίου του 2019» διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!