Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Εχεις δίπλωμα αυτοκινήτου; Οδηγείς πλέον και μοτοσικλέτα μέχρι 125 κ.εκ
[Protagon]: Εχεις δίπλωμα αυτοκινήτου; Οδηγείς πλέον και μοτοσικλέτα μέχρι 125 κ.εκ

[Protagon]: Εχεις δίπλωμα αυτοκινήτου; Οδηγείς πλέον και μοτοσικλέτα μέχρι 125 κ.εκ

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, εφεξής ο κάτοχος διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β μπορεί να οδηγεί και μοτοσικλέτα έως 125 κ.εκ.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι οδηγοί αυτοκινήτου μπορούν στο εξής νόμιμα -και χωρίς να χρειάζεται να δώσουν ξανά εξετάσεις και να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης δικύκλου- να οδηγούν σε όλη την επικράτεια μοτοσικλέτες μέχρι 125 κ. εκ.

Αυτό προβλέπεται με την υπ’ αριθμόν Κοινή Υπουργική Απόφαση A3/Οικ. 56475/6635 που προσαρμόζει την ελληνική νομοθεσία ως προς τις διατάξεις της οδηγίας 2020/612/ΕΕ της Επιτροπής της 4ης Μαΐου 2020, η οποία τροποποιεί την οδηγία 2006/126/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την άδεια οδήγησης, καθώς και τροποποιεί τo Παράρτημα Ι του π.δ. 51/2012 (Α΄ 101).

Εντονη ήταν η αντίδραση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης που προειδοποίησε ότι η κατάργηση της εκπαίδευσης των υποψήφιων οδηγών μοτοσικλέτας, θα εκτοξεύσει τον αριθμό των τροχαίων με μηχανή.

«Δεν έχει θέση μια τέτοια νομοθεσία-ντροπή σε μια χώρα όπου μόνο το 2018 καταγράφηκαν 6.638 παθόντα πρόσωπα σε τροχαία συμβάντα με μοτοσικλέτα», σχολίασε σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης, Αρης Ζωγράφος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!