Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: ECDC: Γροιλανδία και Ελλάδα έχουν τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα
[Protagon]: ECDC: Γροιλανδία και Ελλάδα έχουν τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα

[Protagon]: ECDC: Γροιλανδία και Ελλάδα έχουν τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα

Στις τέσσερις χώρες της Ευρώπης με το χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο και με δείκτη θετικότητας (κρούσματα ανά αριθμός τεστ) κάτω από 4% και λιγότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους κατά μέσο όρο τις τελευταίες 14 ημέρες συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τον νεότερο επιδημιολογικό χάρτη που εκδίδει κάθε Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Μάλιστα, η χώρα μας είναι η μοναδική που εκτός από πορτοκαλί, έχει και πράσινες περιοχές, οι οποίες βρίσκονται στην Ηπειρο, τα νησιά του Ιονίου, των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα. Αυτό την κατατάσσει στη δεύτερη θέση, καθώς Φινλανδία και η Ισλανδία είναι ολόκληρες πορτοκαλί.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Γροιλανδία, η οποία είναι ολόκληρη πράσινη, δηλαδή τις τελευταίες 14 ημέρες καταγράφει λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και δείκτη θετικότητας κάτω από 4%.

Ολες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είναι στο κόκκινο με εξαιρετική έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

Από τον χάρτη εξαιρούνται όσες χώρες είναι γκρι (Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Λίχτενσταϊν και Βοσνία-Ερζεγοβίνη), διότι δεν υπάρχουν επαρκή επιδημιολογικά δεδομένα για να τεκμηριώσουν την κατάσταση.

Τι σημαίνουν τα χρώματα του χάρτη

  • Πράσινο εάν έχουν καταγραφεί λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους και ποσοστό θετικότητας κάτω από 4% τις τελευταίες 14 ημέρες.
  • Πορτοκαλί εάν έχουν καταγραφεί λιγότερα από 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους αλλά το ποσοστό θετικότητας κάτω από 4% τις τελευταίες 14 ημέρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!