Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας
[Protagon]: Δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

[Protagon]: Δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

«Για την Κυβέρνηση το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας είναι προτεραιότητα. Είναι ένα θέμα που αποφασίσαμε να φέρουμε στο φως. Να ενθαρρύνουμε τα θύματα, να δημιουργήσουμε δομές υποδοχής και υποστήριξής τους, να μιλήσουμε ανοιχτά και να δράσουμε» τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγγειλε τη δημιουργία γραφείων σε συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα, όπου εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό θα χειρίζεται τις καταγγελίες και τα θύματα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι «τα πιλοτικά γραφεία θα δημιουργηθούν αρχικά σε ένα αστυνομικό τμήμα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας Αττικής ανάλογα με τον πληθυσμό της περιοχής που βρίσκεται το τμήμα, τον αριθμό των καταγγελιών, τις δυνατότητες των Τμημάτων, κλπ…».

Στόχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι με τις δράσεις που αναπτύσσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες «να ανοίξουν τα στόματα, τα θύματα να καταγγείλουν τη βία». Ενώ κατέληξε λέγοντας πως «η υποστήριξη των θυμάτων αποτελεί καθήκον μας. Δεν θα αφήσουμε τη ντροπή, τον προβληματισμό, αλλά και τον φόβο για περαιτέρω θυματοποίηση να εμποδίσουν τη φωνή των θυμάτων. Θα γίνουμε η φωνή τους, θα ξέρουν πως θα βρουν προστασία, υποστήριξη και αποτελεσματική διαχείριση της καταγγελίας τους».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία ζήτησε να επιδείξουμε όλοι μηδενική ανοχή απέναντι σε εγκλήματα, όπως το πρόσφατο περιστατικό με τη νεαρή κοπέλα στην Ηλιούπολη και να στηρίξουμε τα θύματα. Παράλληλα, σημείωσε ότι οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε και να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τον δύσκολο αγώνα των θυμάτων τονίζοντας: «Έχετε φωνή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!