Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Δόμνα Μιχαηλίδου: «Παιδοκεντρικό το νέο πλαίσιο για την προσχολική αγωγή» – τα βασικά σημεία του
[Protagon]: Δόμνα Μιχαηλίδου: «Παιδοκεντρικό το νέο πλαίσιο για την προσχολική αγωγή» – τα βασικά σημεία του

[Protagon]: Δόμνα Μιχαηλίδου: «Παιδοκεντρικό το νέο πλαίσιο για την προσχολική αγωγή» – τα βασικά σημεία του

Tα βασικά σημεία του νέου πλαισίου για την προσχολική αγωγή παιδιών έως 4 ετών, παρουσίασε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η διαΝΕΟσις.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή τη δημοσίευση κειμένου εργασίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου σκιαγραφείται το νέο πλαίσιο για την προσχολική αγωγή.

Οπως είπε η κυρία Μιχαηλίδου, από τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου, ξεκίνησε στην πλατφόρμα paidi.gov.gr δημόσια ανοικτή διαβούλευση για το νέο πλαίσιο προσχολικής αγωγής, που -όπως επεσήμανε η υφυπουργός- «είναι καθαρά παιδοκεντρικό και σκοπό έχει να μετατρέψει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε έναν μηχανισμό ουσιαστικής ανάπτυξης των δεξιοτήτων των παιδιών».

Πέρα από το κτιριολογικό και τη στελέχωση των δομών, στο επίκεντρο μπαίνουν οι ανάγκες των παιδιών. Εξού και το πρόγραμμα «Κυψέλη» δομείται γύρω από συγκεκριμένες δραστηριότητες, οι οποίες στοχεύουν στην παροχή ερεθισμάτων για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

Με αυτόν τον τρόπο, τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου διασφαλίζεται η μέγιστη ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών με πλούσια ερεθίσματα και θα προσφέρονται ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, ενώ συμπλήρωσε ότι το νέο πλαίσιο προσχολικής αγωγής θα επικεντρώνεται και στην πρώιμη ανίχνευση και στον εντοπισμό μαθησιακών δυσκολιών ή άλλων διαταραχών.

«Εξασφαλίσαμε τους πόρους για την υλοποίηση του σχεδίου μας από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε ένα πολύ αναλυτικό πλάνο, το οποίο βασίζεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην πρώιμη παρέμβαση, στην ανάπτυξη ενός δικτύου μεντόρων που θα είναι σε επικοινωνία με τους βρεφονηπιαγωγούς», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, η οποία αναφέρθηκε και στην πρόταση σύστασης Εθνικού Συμβουλίου Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!