Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Δόμνα Μιχαηλίδου για τα δικαιώματα ατόμων με αναπηρία: «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω!»
[Protagon]: Δόμνα Μιχαηλίδου για τα δικαιώματα ατόμων με αναπηρία: «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω!»

[Protagon]: Δόμνα Μιχαηλίδου για τα δικαιώματα ατόμων με αναπηρία: «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω!»

«Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω!». Αυτό τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στην αρμόδια υποεπιτροπή της Βουλής, την οποία ενημέρωσε για την πρόοδο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Η υφυπουργός διαβεβαίωσε για τη βούληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μη μείνει καμία ευάλωτη ομάδα συμπολιτών μας χωρίς τη βοήθεια που οφείλει το κράτος να παρέχει.

Οπως είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία υπερβαίνει τα μικροκομματικά συμφέροντα και την πολιτική συγκυρία, γεγονός που αποδείχθηκε με την αποδοχή του από όλα τα κόμματα.

Η υφυπουργός παρουσίασε τις εμβληματικότερες δράσεις του σχεδίου, αναφερόμενη πρωτίστως στη θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού.

Οπως δήλωσε, η διαβούλευση της σχετικής διάταξης νόμου θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες, ενώ τόνισε ότι στις αρχές του 2022 θα υλοποιηθεί το πιλοτικό πρόγραμμα σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, για το οποίο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 42 εκατ. ευρώ. Η πανελλαδική εφαρμογή του θα ξεκινήσει το 2024 και η δράση έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε επίσης στην Κάρτα Αναπηρίας, η διανομή της οποίας θα ολοκληρωθεί το 2022, στην Πρώιμη Παρέμβαση για παιδιά με αναπηρία και αναπτυξιακές διαταραχές, της οποίας η επεξεργασία ξεκινά από τον Σεπτέμβριο, καθώς και στην κατάρτιση του Κανονισμού Παροχών e-ΕΦΚΑ για την κύρια σύνταξη και για τα συνταξιοδοτικά επιδόματα.

Τέλος, η υφυπουργός έκανε αναφορά στις περίπου 2.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από τον ΟΑΕΔ για θέσεις εργασίας που αφορούν προστατευόμενα πρόσωπα του Ν. 2643/1998, μεταξύ των οποίων και άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους, οι οποίες αναμένεται να υλοποιηθούν τον Αύγουστο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!