Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Το δόγμα «νόμος και τάξη» θα σώσει τον Τραμπ;
[Protagon]: Το δόγμα «νόμος και τάξη» θα σώσει τον Τραμπ;

[Protagon]: Το δόγμα «νόμος και τάξη» θα σώσει τον Τραμπ;

Μιλώντας για την ταραχώδη φάση που διέρχεται η κοινωνία των ΗΠΑ με αφορμή ή και με αιτία τον φόνο του μαύρου πολίτη από τον λευκό αστυνομικό, από τους διεθνείς αναλυτές αναζητούνται αναλογίες και γίνονται συγκρίσεις με άλλες περιόδους της αμερικανικής Ιστορίας. Τον κοινό τόπο, το σκηνικό αν θέλετε, συνιστούν δύο ογκόλιθοι, θεμελιώδους σημασίας: η προεκλογική περίοδος και οι βιαιότητες και καταστροφές που προκαλούν σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία ορισμένοι από τους «αγανακτισμένους πολίτες».

Για τους λονδρέζικους Times , πρόσφορο παράδειγμα για τον παραπάνω τρόπο ανάλυσης είναι η προεκλογική περίοδος του 1968, η οποία έληξε τον Νοέμβριο με την εκλογή του Ρίτσαρντ Νίξον στην προεδρία των ΗΠΑ. Είχε προηγηθεί ένα κύμα αναταραχής στην Αμερική (αλλά και στη Δυτική Ευρώπη), αριστερίστικου ή και απολίτικου χαρακτήρα (νέα αριστερά, μαοϊκοί, αναρχικοί, αλλά και χίπηδες, «φρικιά», περιθωριακοί, κ.λπ.), το οποίο ο Νίξον υπέστη και ως πρόεδρος το επόμενο έτος, όταν περιόδευσε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι Times θυμήθηκαν ένα σχόλιο του Νίξον για την υποτιθέμενη επαναστατικότητα εκείνων των καιρών: «Το κύμα του εγκλήματος δεν πρόκειται να είναι το κύμα του μέλλοντος για τις ΗΠΑ» είχε πει ο αμερικανός πρόεδρος, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι η συγκεκριμένη βία, την οποία όσοι χρησιμοποιούν τη χαρακτηρίζουν πάντα πολιτική, δεν θα αντέξει στον χρόνο, κάποτε θα σταματήσει να έχει πέραση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!