Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Δωδώνης: «Αντί να τρίζει ο ζυγός, τρίζει τ’ αλέτρι» – «όργανα του σατανά οι αρνητές ιερείς»
[Protagon]: Δωδώνης: «Αντί να τρίζει ο ζυγός, τρίζει τ’ αλέτρι» – «όργανα του σατανά οι αρνητές ιερείς»

[Protagon]: Δωδώνης: «Αντί να τρίζει ο ζυγός, τρίζει τ’ αλέτρι» – «όργανα του σατανά οι αρνητές ιερείς»

Λάβρος κατά των ιερέων που δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και επιμένουν σε κηρύγματα-προτροπές κατά του εμβολιασμού, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του την Τρίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.

Στη συνέντευξή του μάλιστα, επανέλαβε τη θέση του υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού όσων μισθοδοτούνται από το Δημόσιο ή από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, χωρίς διαχωρισμούς εάν πρόκειται για ιερείς.

Σύμφωνα με τον Δωδώνης, οι αρνητές ιερείς θέτουν εαυτόν εκτός Εκκλησίας καθώς δεν πειθαρχούν στις αποφάσεις της Συνόδου και του Οικουμενικού Πατριάρχη.

«Κρέμασμα θέλουν, εμ τι; Η Εκκλησία έχει κανόνες, όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τα μοναστήρια, τόνισε ότι η λήψη μέτρων για αρνητές είναι λίγο πιο δύσκολη, ωστόσο ο επίσκοπος έχει τη δυνατότητα να πει στον ηγούμενο «δεν θα εξομολογήσεις, δεν θα λειτουργήσεις μέχρι νεωτέρας».

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο μοναστήρι του Αγίου Διονύσου, όπου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «κρύβονται οι καλόγεροι που κάνουν το εμβόλιο από τον ηγούμενο».

Οπως αποκάλυψε ο κ. Χρυσόστομος, ένας καλόγερος που εμβολιάστηκε και το έμαθε ο ηγούμενος, μετά δεν του έδινε το χέρι να το φιλήσει, «για να μην τον κολλήσει», και δεν τον άφηνε να λειτουργήσει.

«Αντί να τρίζει ο ζυγός, τρίζει τ’ αλέτρι», παρατήρησε.

Ο μητροπολίτης κλήθηκε να σχολιάσει και την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου (εδώ ) για την αδυναμία ελέγχου (επιτήρησης των μέτρων) κατά την προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!