Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: ΔΙΣ: Δεν είπαμε ότι δεν κολλάει ο ιός στις εκκλησίες – Φταίνε οι δημοσιογράφοι για τη Θεία Κοινωνία
[Protagon]: ΔΙΣ: Δεν είπαμε ότι δεν κολλάει ο ιός στις εκκλησίες – Φταίνε οι δημοσιογράφοι για τη Θεία Κοινωνία

[Protagon]: ΔΙΣ: Δεν είπαμε ότι δεν κολλάει ο ιός στις εκκλησίες – Φταίνε οι δημοσιογράφοι για τη Θεία Κοινωνία

Ενάντια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για τα οποία ισχυρίζεται ότι στοχοποιούν κληρικούς και πιστούς, καταφέρεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της με αφορμή τον θάνατο του μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη από κορονοϊό .

Η ΔΙΣ επισημαίνει ότι δεν υποστήριξε ποτέ τους αρνητές της πανδημίας, αλλά και ότι πάντα συνιστά πειθαρχία στα υγειονομικά μέτρα. Προσθέτει ότι «ουδέποτε υποστήριξε τους αρνητές της πανδημίας» και «ουδέποτε διέδωσε παιδαριώδεις και ειδωλολατρικές απόψεις ότι οι ορθόδοξοι ιερείς ή γενικώς οι χριστιανοί δεν πρόκειται να νοσήσουν λόγω της ιδιότητάς τους».

Συνεχίζει λέγοντας ότι «ορισμένοι επίδοξοι καθοδηγητές της κοινής γνώμης επιμένουν με νευρωτικό τρόπο να ασχολούνται αποκλειστικά με την Θεία Κοινωνία και να επιβάλουν αντιεπιστημονικούς συσχετισμούς με τη διασπορά του κορονοϊού». Αυτό, κατά την ανακοίνωση της ΔΙΣ, γίνεται «σε πείσμα των επιδημιολογικών στοιχείων και αποφαίνονται ακόμα και για ζητήματα πίστεως δογματίζοντας δίχως καμία θεολογική γνώση και αρμοδιότητα».

«Αφ’ ης στιγμής η δημοκρατική Πολιτεία εγγυάται τη θρησκευτική ελευθερία, δεν είναι δικαίωμά τους να ζητούν την κρατική απαγόρευσή της Θείας Κοινωνίας ως “ανθυγιεινής”, επειδή δεν πιστεύουν οι ίδιοι», τονίζει η ανακοίνωση που καλεί όλους να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να σεβαστούν τον θάνατο του μητροπολίτη.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου έχει ως εξής:

Με αφορμή την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Ιωάννου ωρισμένοι δημοσιογράφοι ειρωνεύθηκαν με απολίτιστο τρόπο την εκδημία του και τη μαρτυρία της πίστεώς του στη Θεία Κοινωνία, ως να είχαν στοιχεία για την αιτία μεταδόσεως της νόσου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!