Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Δείπνο Μητσοτάκη και Εντι Ράμα για τις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας με «μενού» την ΑΟΖ
[Protagon]: Δείπνο Μητσοτάκη και Εντι Ράμα για τις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας με «μενού» την ΑΟΖ

[Protagon]: Δείπνο Μητσοτάκη και Εντι Ράμα για τις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας με «μενού» την ΑΟΖ

Δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού της Αλβανίας Εντι Ράμα παρέθεσε την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επ’ ευκαιρία της έλευσής του στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Economist.

Οι δύο πρωθυπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία των διμερών σχέσεων, καθώς και για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει διαχρονικά, πάντα με σεβασμό στην σχετική αιρεσιμότητα που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει θέσει. Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για την συνεργασία τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρουσία της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία που πρέπει να αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών ενώ έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων. Αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απολύτως ομαλή ενσωμάτωση των αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης και ο Εντι Ράμα συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού, έτσι ώστε σύντομα οι δύο χώρες να διευθετήσουν τα ζητήματα που εκκρεμούν από το παρελθόν στο διμερές πλαίσιο και να απελευθερώσουν τη μεγάλη δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει η στρατηγική σχέση των δύο χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!