Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Διπλωματικό ντεμαράζ της Ελλάδας: Πρώτη συμμετοχή σε διάσκεψη για τη Λιβύη – υποψηφιότητα για το ΣΑ του ΟΗΕ
[Protagon]: Διπλωματικό ντεμαράζ της Ελλάδας: Πρώτη συμμετοχή σε διάσκεψη για τη Λιβύη – υποψηφιότητα για το ΣΑ του ΟΗΕ

[Protagon]: Διπλωματικό ντεμαράζ της Ελλάδας: Πρώτη συμμετοχή σε διάσκεψη για τη Λιβύη – υποψηφιότητα για το ΣΑ του ΟΗΕ

Για το πιο πρόσφατο επεισόδιο της τουρκικής παραβατικότητας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ευρωπαίους ομολόγους του ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας παρουσίασε χάρτη με τη παρουσία των τουρκικών πολεμικών πλοίων, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μόλις δέκα μιλίων από τις ανατολικές ακτές της Κρήτης, προκειμένου να οπτικοποιήσει το μέγεθος της πρόκλησης αλλά και τον παραλογισμό της τουρκικής συμπεριφοράς.

Ερμηνεύοντας αυτή τη νέα όξυνση της τουρκικής παραβατικότητας, διπλωματικές πηγές εκτίμησαν ότι η Αγκυρα θεωρεί ότι έχει αποκτήσει ένα νέο πολιτικό κεφάλαιο που της επιτρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση λόγω του ρόλου που παίζει στο Αφγανιστάν. Εκτίμησαν, ωστόσο, ότι πρόκειται για μια λάθος θεώρηση των πραγμάτων και υπενθύμισαν ότι πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να παραχωρήσει συνάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ ο αμερικανός υπ. Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν ζήτησε την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Λιβύη.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έγινε κατά τη διάρκεια υπουργικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η Υπουργική Διάσκεψη για την Λιβύη έγινε με τη συμμετοχή των χωρών της Διαδικασίας του Βερολίνου, όμορων Αφρικανικών κρατών και της Ελλάδας και της Ισπανίας, οι οποίες συμμετείχαν ως παρατηρητές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!