Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η διπλωματία των εμβολίων, το νέο όπλο της Κίνας
[Protagon]: Η διπλωματία των εμβολίων, το νέο όπλο της Κίνας

[Protagon]: Η διπλωματία των εμβολίων, το νέο όπλο της Κίνας

Πριν από ένα χρόνο, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019, τα νοσοκομεία στη Γουχάν γέμιζαν με ασθενείς που έπασχαν από μια άγνωστη, αλλά επικίνδυνα βαριά πνευμονία. Μια πανδημία σιγόβραζε στην κινεζική μεγαλούπολη και δεν θα περνούσαν παρά ελάχιστες εβδομάδες μέχρι να το καταλάβει με τον πιο οδυνηρό τρόπο, όλος τον πλανήτη.

Σύντομα η Κίνα θα διαπίστωνε ότι δεν είναι μόνο οι βαριές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές που πρέπει να αντιμετωπίσει, αλλά και ο τραυματισμός της δικής της εικόνας στον κόσμο, της εικόνας μιας ανερχόμενης – ή έστω εν αναμονή- υπερδύναμης.

Σήμερα, με τουλάχιστον δύο εμβόλια να είναι διαθέσιμα για μαζική χρήση (αυτό της Pfizer και το ρωσικό Sputnik V) και άλλα δύο να περιμένουν την τελική έγκριση (της AstraZeneca και της Moderna), ο κόσμος είναι εντελώς διαφορετικός. Η Κίνα έχει υπό ανάπτυξη πέντε διαφορετικά εμβόλια – όλα σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών – αν και ελάχιστα είναι γνωστά για την αποτελεσματικότητα ή την ασφάλειά τους. Πεδίο δόξης λαμπρό για την Κίνα, που δεν τα προορίζει μόνο για τους πολίτες της.

Από τη στιγμή που κατάφερε σχεδόν να εξαλείψει την πανδημία στο έδαφος της Κίνας (καθημερινά καταγράφονται λίγες δεκάδες κρούσματα, ένας πραγματικά ασήμαντος αριθμός για το μέγεθος της χώρας), το Πεκίνο προσπαθεί να εμφανιστεί σαν τον ευεργέτη των χωρών που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν εμβόλια, γράφουν οι Times .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!