Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Δύο συγγραφείς στα δικαστήρια για τον έρωτα του «Δόκτορα Ζιβάγκο»
[Protagon]: Δύο συγγραφείς στα δικαστήρια για τον έρωτα του «Δόκτορα Ζιβάγκο»

[Protagon]: Δύο συγγραφείς στα δικαστήρια για τον έρωτα του «Δόκτορα Ζιβάγκο»

Εξήντα πέντε χρόνια μετά την συγγραφή του, ένα από τα σπουδαιότερα βιβλία του 20ού αιώνα και απαγορευμένο για δεκαετίες στη Σοβιετική Ενωση, το «Δόκτωρ Ζιβάγκο» τού Μπορίς Πάστερνακ, εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο αντιπαραθέσεων.

Πρωταγωνίστριες αυτή τη φορά είναι δύο συγγραφείς, η Αννα Πάστερνακ, συγγενής του συγγραφέα και η Λάρα Πρέσκοτ, η οποία πήρε το όνομά της από τη μούσα του Δρ. Ζιβάγκο, Λάρα, που στην πραγματική ζωή ήταν η ερωμένη του Πάστερνακ, Ολγα Ιβίνσκαγια. Στην ομώνυμη ταινία , του 1965, την υποδύθηκε η Τζούλι Κρίστι, δίπλα στον Ζιβάγκο – Ομάρ Σαρίφ.

Η Αννα Πάστερνακ έγραψε ένα βιβλίο για την ιστορία του μακρινού της θείου, που κυκλοφόρησε το 2016 με τίτλο: «Lara: The Untold Love Story and the Inspiration for Doctor Zhivago» (Λάρα: Η ανείπωτη ιστορία αγάπης και η έμπνευση για το Δόκτωρ Ζιβάγκο).

Οταν πήρε στα χέρια της πέρυσι και άρχισε να διαβάζει το βιβλίο της 38χρονης Πρέσκοτ με τίτλο «The Secrets We Kept» (Τα μυστικά που κρατούσαμε), δεν κατάφερε να το τελειώσει από τον θυμό της διαπιστώνοντας, όπως λέει, ότι η Πρέσκοτ είχε αντιγράψει ολόκληρα αποσπάσματα από το βιβλίο της για την ερωτική ιστορία του θείου της.

Τζούλι Κρίστι και Ομάρ Σαρίφ στην κινηματογραφική μεταφορά του αριστουργήματος του Πάστερνακ, «Δρ Ζιβάγκο» (1965)

Η 58χρονη Πάστερνακ κατέφυγε στα δικαστήρια για λογοκλοπή εναντίον της Πρέσκοτ, το βιβλίο της οποίας είναι μυθιστόρημα μεν, αλλά πραγματεύεται την αληθινή ιστορία της διάδοσης του βιβλίου «Δρ. Ζιβάγκο» στη Σοβιετική Ενωση από πράκτορες της CIA.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!