Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Δυο γυναίκες για την πρωθυπουργία της Ισπανίας
[Protagon]: Δυο γυναίκες για την πρωθυπουργία της Ισπανίας

[Protagon]: Δυο γυναίκες για την πρωθυπουργία της Ισπανίας

Για πρώτη φορά στην Ισπανία ενδέχεται τα ηνία της χώρας μετά τις επόμενες γενικές εκλογές να τα κρατάει μια γυναίκα. Οι πιθανότητες αυξήθηκαν σημαντικά μετά την ταχύτατη ανάδειξη στην κεντρική πολιτική σκηνή μιας κομμουνίστριας πολιτικού που ανταγωνίζεται μία εξίσου ανερχόμενη και δυναμική πολιτικό, η οποία ανήκει στη συντηρητική παράταξη.

Εως πριν από μία διετία, η Γιολάντα Ντίαθ ήταν ελάχιστα γνωστή. Ωστόσο, οι επιδόσεις της από τότε που ανέλαβε (τον περασμένο Ιούλιο) χρέη δεύτερης αντιπροέδρου της κεντροαριστερής κυβέρνησης συνασπισμού της Ισπανίας, ώθησαν πολλούς αναλυτές και πολιτικούς σχολιαστές να αρχίσουν να την επικαλούνται ως μελλοντική αντίπαλο της Ισαβέλ Ντίαθ Αγιούσο στη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας.

Η 43χρονη Αγιούσο άρχισε να αποσπά τον θαυμασμό των συντηρητικών Ισπανών τον περασμένο Μάιο, αφότου κέρδισε με ποσοστό 44,8% την περιφέρεια της Μαδρίτης, αναστατώνοντας τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, και θέτοντας ισχυρές βάσεις για τη διεκδίκηση της ηγεσίας στο εσωτερικό του Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, πρόσφατες δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν πως η 50χρονη Γιολάντα Ντίαθ (η οποία πέρα από αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης είναι επίσης υπουργός Εργασίας και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας) χαίρει της εκτίμησης των ισπανών πολιτών περισσότερο από κάθε άλλο ή άλλη πολιτικό της χώρας, περισσότερο και από τον πρωθυπουργό Σάντσεθ και από τον Πάμπλο Κασάδο, τον ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!