Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Δύο χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη: Πώς αξιολογείται σε σύγκριση με τις προηγούμενες
[Protagon]: Δύο χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη: Πώς αξιολογείται σε σύγκριση με τις προηγούμενες

[Protagon]: Δύο χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη: Πώς αξιολογείται σε σύγκριση με τις προηγούμενες

Πολιτικά κυρίαρχη εμφανίζεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακριβώς δύο χρόνια μετά τις βουλευτικές εκλογές και δύο χρόνια πριν από τη λήξη της θητείας της, ενώ γενικά βρίσκεται σε καλύτερο σημείο σε σχέση με προηγούμενες κυβερνήσεις στο μέσο της θητείας τους.

Στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Νέα Σαββατοκύριακο», η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αξιολογείται συγκριτικά με τις τρεις κυβερνήσεις της περασμένης δεκαετίας, του Γιώργου Παπανδρέου (23009-2011), του Αντώνη Σαμαρά (2012-2015) και του Αλέξη Τσίπρα (2015-2-19) στο μέσο της δικής τους θητείας, αντίστοιχα τον Σεπτέμβριο του 2011, τον Απρίλιο του 2014 και τον Ιούνιο του 2017.

Παράλληλα οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν για το ποιο κόμμα σκοπεύουν να ψηφίσουν εάν γινόταν εκλογές, αλλά και να αξιολογήσουν την παρούσα κυβέρνηση και το έργο της.

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ενώ πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει και αυτός υψηλά ποσοστά αποδοχής μεγαλύτερα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 24,1%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

Σε ό,τι αφορά τις απόψεις για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει την αποδοχή του 45% των ερωτώμενων, ο Αλέξης Τσίπρας του 26,1% και ο «κανένας» του 27,7%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!