Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Δημοσκοπήσεις: Από 16,9 έως 19,7 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
[Protagon]: Δημοσκοπήσεις: Από 16,9 έως 19,7 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

[Protagon]: Δημοσκοπήσεις: Από 16,9 έως 19,7 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Αδιαμφισβήτητο προβάδισμα για τη ΝΔ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνουν δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Ταυτόχρονα, καταγράφονται και ενδιαφέρουσες τάσεις των πολιτών σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Marc για τον Alpha: Στις 19,7 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ

Μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για τον Alpha.

Στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε εάν είχαμε εκλογές αύριο» η ΝΔ συγκέντρωσε το 39,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 19,5%, το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση το 3,3% και 2,5% το ΜέΡΑ 25.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης το 31,8% την κρίνει θετικά και το 29,9% μάλλον θετικά, ενώ το 23,1% θετικά και το 13,4% μάλλον αρνητικά.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση και ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (35,3%).

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προκρίνει την επιμονή στο διάλογο (54,2%) έναντι 39,7% που θεωρεί ότι η χώρα μας πρέπει να τηρήσει πιο σκληρή στάση έναντι της γείτονος.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το διάλογο προκρίνει η πλειοψηφία ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, τουλάχιστον μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ (55,9%) και του ΣΥΡΙΖΑ (58,2%).

Για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (87%) δηλώνει ικανοποίηση, ενώ μόλις το 7,8% έχει την αντίθετη στάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!