Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Σε δημοπρασία για… εκατομμυριούχους άγνωστο αριστούργημα του Πικάσο
[Protagon]: Σε δημοπρασία για… εκατομμυριούχους άγνωστο αριστούργημα του Πικάσο

[Protagon]: Σε δημοπρασία για… εκατομμυριούχους άγνωστο αριστούργημα του Πικάσο

Ενα υπέροχο, αλλά και σχετικά άγνωστο έργο του Πάμπλο Πικάσο, που κατείχε προσωπικά ως τον θάνατό του, πρόκειται να βγει για πρώτη φορά σε δημοπρασία από τους Sotheby’s.

Η «Γυναίκα που κοιμάται» είναι σκίτσο με κάρβουνο που χρονολογείται στο 1931. Η δημοπρασία είναι στις 28 Ιουλίου και αναμένεται να πωληθεί για 6-9 εκατ. στερλίνες.

Οι κρίσεις των ειδικών για το έργο δεν φείδονται επαίνων. Αριστούργημα, τρυφερό και αυθόρμητο έργο εξαιρετικής ομορφιάς, το χέρι του ζωγράφου είναι σαν να χαϊδεύει το αντικείμενό του, μοιάζει με τα μεγάλα έργα της Αναγέννησης.

Το σκίτσο εικονίζει την τότε ερωμένη και μούσα του μεγάλου ζωγράφου, την Μαρί-Τερέζ Βαλτέρ, όταν ακόμη η σχέση τους ήταν μυστική. Με τη Βαλτέρ διατηρούσαν σχέση από το 1927 ως το 1936 και απέκτησαν μία κόρη, την Μάγια.

Το 1927 ο Πικάσο ήταν 45 ετών και ακόμη παντρεμένος, αν και δεν ήταν ευτυχισμένος στον γάμο του, γράφει ο Guardian .

Πρόσεξε τη 17χρονη τότε Βαλτέρ από το παράθυρο του πολυκαταστήματος Galeries Lafayette στο Παρίσι. «Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε μεγάλα πράγματα μαζί. Είμαι ο Πικάσο», της είπε αν και αυτή δεν είχε ιδέα ποιος ήταν.

Η σχέση τους ήταν πηγή μεγάλης έμπνευσης για τον καλλιτέχνη που έχουν δημοπρατηθεί για τεράστια ποσά. Το «Γυμνό, πράσινα φύλλα και προτομή» έχει πωληθεί για 66 εκατ. στερλίνες και το «Ονειρο» για πάνω από 100 εκατ. Τη «Γυναίκα που κοιμάται» την κράτησε ο ίδιος ως τον θάνατό του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!