Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Δικαίωση: Ο Αλαν Τούρινγκ στο χαρτονόμισμα των 50 στερλινών
[Protagon]: Δικαίωση: Ο Αλαν Τούρινγκ στο χαρτονόμισμα των 50 στερλινών

[Protagon]: Δικαίωση: Ο Αλαν Τούρινγκ στο χαρτονόμισμα των 50 στερλινών

Οφειλόμενη τιμή σε έναν μαθηματικό που συνέβαλε καθοριστικά στη νίκη των Συμμάχων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι η απεικόνιση του Aλαν Τούρινγκ στο νέο χαρτονόμισμα των 50 στερλινών το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Και δεν αφορά μόνο τη συμβολή του Τούρινγκ και το σπουδαίο θεωρητικό έργο που άφησε κατά τη σύντομη ζωή του. Είναι και μία μορφή συγγνώμης από το βρετανικό κράτος για τους αυστηρούς, βικτωριανούς νόμους περί ομοφυλοφιλίας που κατέστρεψαν τη ζωή και την καριέρα του και τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Η απεικόνισή του στο χαρτονόμισμα, που θα αρχίσει να κυκλοφορεί στις 23 Ιουνίου, ημέρα των γενεθλίων του, «τιμά τα επιτεύγματα και τις αξίες που συμβόλιζε, για τις οποίες όλοι μπορεί να είμαστε πολύ υπερήφανοι», είπε στην παρουσίαση του χαρτονομίσματος ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Αντριου Μπέιλεϊ.

Η εικόνα του μαθηματικού βασίζεται σε μία φωτογραφία από το 1951, τρία χρόνια πριν από την αυτοκτονία του. Υπάρχει και μία ρήση του από το 1949, για τους υπολογιστές, με την οποία προβλέπει ότι όσα είχαν εφευρεθεί ως τότε ήταν ένα πολύ μικρό δείγμα όσων θα έλθουν στο μέλλον.

Το έργο του Τούρινγκ, πριν από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, προσέφερε τη θεωρητική βάση για την επιστήμη των υπολογιστών και την τεχνητή νοημοσύνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!