Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Δικαστής στην Ιταλία έκρινε ότι οι αρνητές του εμβολίου υγειονομικοί δεν πρέπει να πληρώνονται
[Protagon]: Δικαστής στην Ιταλία έκρινε ότι οι αρνητές του εμβολίου υγειονομικοί δεν πρέπει να πληρώνονται

[Protagon]: Δικαστής στην Ιταλία έκρινε ότι οι αρνητές του εμβολίου υγειονομικοί δεν πρέπει να πληρώνονται

Οχι εμβόλιο, όχι μισθός. Ιταλίδα δικαστής στο γραφικό Μπελούνο, πόλη του Βένετο στον ιταλικό Βορρά, έκρινε πως τα μέλη του υγειονομικού προσωπικού που αρνούνται να εμβολιαστούν, μπορούν να θεωρηθούν ακατάλληλα για εργασία και ως εκ τούτου δεν δικαιούνται να συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους.

Οπως ανέφερε η Corriere della Serra , η δικαστής Αννα Τράβια ασχολήθηκε με το όλο θέμα μετά από προσφυγή δέκα ατόμων (δύο νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς), οι οποίοι εργάζονται σε δυο οίκους ευγηρίας της περιοχής του Μπελούνο.

Μετά την άρνησή τους να εμβολιασθούν με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech τον περασμένο Φεβρουάριο, τέθηκαν σε υποχρεωτική άδεια από τους εργοδότες τους. Αμέσως μετά, γιατρός του ιταλικού δημοσίου έκρινε ότι είναι «ακατάλληλοι προς εργασία», λόγω της αρνητικής τους στάσης προς το εμβόλιο κατά της Covid 19 και των συνεπειών που αυτή η σταση μπορεί να έχει σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από προσφυγή των 10 «αρνητών» στην ιταλική δικαιοσύνη (στην οποία επικαλούνταν το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής των πολιτών), η αρμόδια δικαστής απεφάνθη ότι δεν υφίστανται βάσιμες αιτίες για άρνηση του εμβολίου, από την στιγμή που «είναι ευρέως γνωστή η αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων σκευασμάτων επί των αρνητικών επιπτώσεων της νόσου, όπως αποδεικνύεται και από την δραστική μείωση των θανάτων στις κατηγορίες πολιτών που μπόρεσαν να εμβολιαστούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!