Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Διχασμός στους Πράσινους για τα υπουργεία και τον τουρκικής καταγωγής Τζεμ Εζντεμιρ
[Protagon]: Διχασμός στους Πράσινους για τα υπουργεία και τον τουρκικής καταγωγής Τζεμ Εζντεμιρ

[Protagon]: Διχασμός στους Πράσινους για τα υπουργεία και τον τουρκικής καταγωγής Τζεμ Εζντεμιρ

Οι Πράσινοι ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Πέμπτης τα στελέχη τους που θα αναλάβουν υπουργεία στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον σοσιαλδημοκράτη (SPD) Όλαφ Σολτς, τον καγκελάριο εν αναμονή. Δεν ήταν μια δύσκολη διαδικασία καθώς οι δύο βασικές φράξιες του κόμματος, οι «realo» δηλαδή οι πραγματιστές και οι αριστεροί συγκρούστηκαν για τη μοιρασιά, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους δεν έδωσαν ακριβώς τα υπουργεία που είχαν σχεδιάσει οι Πράσινοι.

«Βγήκαμε από τις διαπραγματεύσεις λίγο διαφορετικά, σε όρους υπουργείων, από αυτά που είχαμε σκεφτεί, θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο περισσότερο» είπε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, συμπρόεδρος των Πρασίνων ο οποίος θα αναλάβει αντικαγκελάριος.

Η διαμάχη δεν ήταν στα δύο βασικά υπουργεία. Η υπουργοποίηση των δύο συμπροέδρων, της Αναλένα Μπέρμποκ που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των Εξωτερικών και του Ρόμπερτ Χάμπεκ που θα είναι επικεφαλής του νέου διευρυμένου υπουργείου Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα, ήταν λίγο πολύ γνωστές.

Η διαμάχη ήταν, σύμφωνα με το Politico , για το υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας – μέσω αυτού ήταν μια μάχη εσωκομματικών ισορροπιών.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν στα γερμανικά ΜΜΕ, ο τουρκικής καταγωγής πρώην πρόεδρος των Πρασίνων, Τζεμ Έζντεμιρ, επικράτησε στην εσωκομματική διαμάχη του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Άντον Χοφράιτερ και θα οριστεί υπουργός Αγροτικής Οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!