Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Διαμαντοπούλου: Γιατί δέχτηκα την πρόταση Μητσοτάκη για τον ΟΟΣΑ
[Protagon]: Διαμαντοπούλου: Γιατί δέχτηκα την πρόταση Μητσοτάκη για τον ΟΟΣΑ

[Protagon]: Διαμαντοπούλου: Γιατί δέχτηκα την πρόταση Μητσοτάκη για τον ΟΟΣΑ

«Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό της υποψηφιότητάς μου για τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΟΟΣΑ, είναι προσωπική τιμή και ευθύνη, αλλά κυρίως είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας στην εξωστρεφή δυνατότητα της χώρας». Αυτό τονίζει σε άρθρο της στα «Νέα» η Αννα Διαμαντοπούλου, εξηγώντας γιατί αποδέχτηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διεκδικήσει την ηγεσία του ΟΟΣΑ και να διαδεχτεί τον Ανχελ Γκουρία.

Η πρόταση του Πρωθυπουργού –μία ακόμη υπερκομματική επιλογή του, καθώς φαίνεται να συνεχίζει να αλλιεύει στελέχη από την Κεντροαριστερά– είναι, κατά την κυρία Διαμαντοπούλου, «μια σπουδαία ευκαιρία για την προβολή των θετικών μας πεπραγμένων. Πέρα από τον σπουδαίο προορισμό, υπάρχει ένα θαυμάσιο ταξίδι. Για την Ελλάδα», όπως γράφει.

Το άρθρο της πρώην υπουργού και πρώην Επιτρόπου στα «Νέα» έχει ως εξής:

«Η πολιτική, λένε, είναι υπόθεση τοπική! Είναι αλήθεια! Οι πολίτες κατανοούν και ασχολούνται με το εδώ και τώρα που τους αφορά. Οι απαντήσεις όμως σ’ αυτά που μας αφορούν εξαρτώνται από το τι συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο και από αποφάσεις που παίρνονται από κέντρα που είναι μακριά από εμάς, όπως οι διεθνείς οργανισμοί. Γι’ αυτό πρέπει ως Ελλάδα να είμαστε παντού με τη δική μας ιστορία με τις δικές μας αξίες.

Σήμερα, ο κόσμος θυμίζει ταραγμένη θάλασσα. Μεγάλη ρευστότητα, υψηλοί κίνδυνοι, αλλά και νέες ευκαιρίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!