Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Διάλογος χωρίς εκβιασμούς και συνυποσχετικό για τη Χάγη, αλλιώς κυρώσεις
[Protagon]: Διάλογος χωρίς εκβιασμούς και συνυποσχετικό για τη Χάγη, αλλιώς κυρώσεις

[Protagon]: Διάλογος χωρίς εκβιασμούς και συνυποσχετικό για τη Χάγη, αλλιώς κυρώσεις

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε ένα μικρό διάλειμμα από την πολεμική ρητορική των τελευταίων ημερών και την Τρίτη, σε κλειστή σύσκεψη στελεχών του κόμματός του, επανήλθε στα kazan kazan και τα περί ανάγκης πολιτικής λύσης με την Ελλάδα για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου. Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι σταθερή επιδίωξη της Αθήνας είναι οι συμφωνίες για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με όλες τις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Διάλογος όμως κάτω από απειλές, απόπειρες εκβιασμού και προκλήσεις δεν γίνεται.

«Η Ελλάδα με μεθοδικότητα και συνέπεια εμπεδώνει την πεποίθηση σε όλο τον κόσμο ότι αποτελεί παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας σε όλη τη ΝΑ Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο κ. Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη.

«Πέρα από την παραδοσιακή συμμετοχή της σε όλα τα διεθνή φόρα που προωθούν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, τους τελευταίους μήνες οριοθέτησε με την Ιταλία και την Αίγυπτο θαλάσσιες ζώνες με απόλυτο σεβασμό στις σχέσεις καλής γειτονίας και στο Δίκαιο της Θάλασσας. Αντίθετα», παρατήρησε, «η Τουρκία πότε με το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο, πότε με παράνομες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, πότε με διαδοχικές παράνομες NAVTEX και πότε με την προκλητική ρητορική της ηγεσίας της λειτουργεί ως ταραξίας και παράγοντας αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή μας».

Στη διαπίστωση αυτή, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταλήγουν και «όλοι οι σημαντικοί διεθνείς παράγοντες στην Ευρώπη και στην Αμερική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!