Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Διαλέγουν ήδη υπουργεία οι Πράσινοι και το FDP
[Protagon]: Διαλέγουν ήδη υπουργεία οι Πράσινοι και το FDP

[Protagon]: Διαλέγουν ήδη υπουργεία οι Πράσινοι και το FDP

O Ολαφ Σολτς έχει κάθε δικαίωμα να λέει ότι ο λαός τον θέλει στην καγκελαρία και να ετοιμάζεται για τον συνασπισμό «φανάρι» (από τα χρώματα του SPD-κόκκινο, του FPD-κίτρινο και των Πρασίνων). Ο Αρμιν Λάσετ μπορεί από την πλευρά του να υπεραμύνεται των επιλογών του και να λέει ότι είναι εφικτός ένας συνασπισμός «Τζαμάικα» (από τα χρώματα του CDU/CSU-μαύρο, του FPD και των Πρασίνων), ελπίζοντας ότι το κόμμα του δεν θα τον καθαιρέσει. Αλλά αληθινοί νικητές αυτών των εκλογών στη Γερμανία είναι οι δύο «μπαλαντέρ»: Οι Πράσινοι, που διπλασίασαν τα ποσοστά τους σε σχέση με το 2017, και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες νιώθουν τόση αυτοπεποίθηση που αποφάσισαν πρώτα να συμφωνήσουν μαζί σε ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης και μετά να το παρουσιάσουν —ή να του πουλήσουν— στον καλύτερο πλειοδότη!

Δεν είναι εύκολη διαδικασία. Πολλές λεπτομέρειες πρέπει να συμφωνηθούν από πολλά διαφορετικά μέρη. Αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Η κουλτούρα των μετεκλογικών συνεργασιών στη Γερμανία είναι αυτή που έχει εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα που έχει οδηγήσει στην οικονομική και πολιτική ισχύ.

Και αυτή τη φορά, καθώς απαιτείται συνασπισμός τριών κομμάτων, είναι οι θεωρητικά «μικροί» που ελέγχουν το παιχνίδι.

Το απόγευμα της Δευτέρας, το προεδρείο του FDP αποφάσισε να ξεκινήσει προκαταρκτικές διαβουλεύσεις με τους Πράσινους για πιθανή κυβερνητική συνεργασία.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κρίστιαν Λίντνερ έπειτα από σχετικές συζητήσεις στο Βερολίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!