Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Διακόπουλος: Να είμαστε προετοιμασμένοι ότι μια λύση στη Χάγη θα υπολείπεται των επιδιώξεών μας
[Protagon]: Διακόπουλος: Να είμαστε προετοιμασμένοι ότι μια λύση στη Χάγη θα υπολείπεται των επιδιώξεών μας

[Protagon]: Διακόπουλος: Να είμαστε προετοιμασμένοι ότι μια λύση στη Χάγη θα υπολείπεται των επιδιώξεών μας

Για ένα διάστημα, εκεί λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο, είχε γίνει το πρόσωπο των ημερών για όλους τους λάθος λόγους, καθώς σε μια οριακή στιγμή για τα ελληνοτουρκικά είχε εκθέσει το κυβερνητικό αφήγημα περί μη ερευνών του «Oruc Reis». Οι δηλώσεις τότε του αντιναυάρχου ε.α. Αλέξανδρου Διακόπουλου είχαν οδηγήσει στην αποπομπή-παραίτησή του από το νευραλγικό πόστο του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού (εδώ ). Ο ίδιος όμως συνεχίζει να διεκδικεί ρόλο στη δημόσια σφαίρα και τώρα, 47 ημέρες μετά τα γεγονότα του Αυγούστου, επανέρχεται με μια συνέντευξη στα «Νέα» .

Μιλώντας στην Αλεξάνδρα Φωτάκη, ο κ. Διακόπουλος επιχειρεί να προσγειώσει πολιτικούς, πολίτες και ΜΜΕ για τις επιδιώξεις της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά μέσω του Δικαστηρίου της Χάγης, ενώ αναλύει και τη στάση των Ευρωπαίων, όπως αυτή αποτυπώθηκε και στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής (εδώ ).

Ο αντιναύαρχος ε.α. περιγράφει την ΕΕ ως ένα πεδίο συμβιβασμών και παραδέχεται ότι στο κείμενο στο οποίο συμφώνησαν οι «27» για την Τουρκία «ιδανικά θα θέλαμε έναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό κυρώσεων», κάτι που δεν συνέβη. Ωστόσο ο ίδιος βλέπει και θετικά.

Λέει συγκεκριμένα ο κ. Διακόπουλος:

«Η ΕΕ χαρακτηρίζεται από μια εγγενή στρατηγική αμφιθυμία γιατί ενώ θα ήθελε να λειτουργεί ως γεωπολιτικός παίκτης με ένα ενιαίο κέντρο που θα προωθεί τα συλλογικά συμφέροντα, στην ουσία λειτουργεί μέσω συγκερασμού διαφορετικών συμφερόντων και συχνά αντιφατικών επιδιώξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!