Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ο «διαγωνισμός» για το κείμενο των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και η απάντηση του ΚΙΝΑΛ
[Protagon]: Ο «διαγωνισμός» για το κείμενο των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και η απάντηση του ΚΙΝΑΛ

[Protagon]: Ο «διαγωνισμός» για το κείμενο των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και η απάντηση του ΚΙΝΑΛ

Σε πρώτη ανάγνωση είναι μια εμφατική και ασυνήθιστα συλλογική απάντηση της (αριστερής) αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, για τα μέτρα που έλαβε εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, με αιχμή την αμφιλεγόμενη απόφαση απαγόρευσης των δημόσιων συναθροίσεων: Μαζεύτηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 και συνυπέγραψαν ένα κοινό κείμενο καταδίκης της «αυταρχικής», όπως τη χαρακτηρίζουν» απόφασης της κυβέρνησης. Το κείμενο απευθύνεται προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, κόμματα και αρμόδιους φορείς.

Αυτό το κείμενο, όμως, φαίνεται ότι έγινε και πεδίο ενός ιδιότυπου ανταγωνισμού μεταξύ τους: Ποιος θα προλάβει να δείξει ότι είναι πιο διαμαρτυρόμενος και με καλύτερα επαναστατικά αντανακλαστικά, την ώρα που βέβαια η χώρα μετρά έναν νεκρό κάθε 20 λεπτά από την επιδημία του κορονοϊού και γίνεται μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, είπαν από την Κουμουνδούρου, ότι θα επικοινωνούσε για να συντονίσουν τη δράση τους με τους άλλους αρχηγούς τη Δευτέρα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τον πρόλαβε την Κυριακή. Αλλά ήταν το ΜέΡΑ25 που έσπευσε πρώτο να τους προλάβει όλους και να εκδώσει ανακοίνωση για το κείμενο περιγράφοντάς το απλώς ως «κείμενο φορέων και προσωπικοτήτων που καταδικάζει την αντιδημοκρατική απόφασης της κυβέρνησης για καθολική απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων». Μετά το ΚΚΕ βγήκε και είπε ότι ήταν δική του πρωτοβουλία, ότι το κείμενο υπογράφουν συνδικαλιστές από διάφορους πολιτικούς χώρους, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι του πολιτισμού, «οι οποίοι απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσύρει αυτή την απαράδεκτη απόφαση» καθώς και ότι ήταν έπειτα από τηλεφωνήματα του κ. Κουτσούμπα στον κ. Τσίπρα και στον Γιάνη Βαρουφάκη, που πείστηκαν οι δύο τελευταίοι να υπογράψουν και οι βουλευτές τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!