Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Διαγωνισμό στα πρότυπα του PISA σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας
[Protagon]: Διαγωνισμό στα πρότυπα του PISA σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

[Protagon]: Διαγωνισμό στα πρότυπα του PISA σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

Εναν εγχώριο διαγωνισμό ανάλογο με το πρόγραμμα PISA (Programme for International Student Assessment) του ΟΟΣΑ πρόκειται να αποκτήσει η Ελλάδα, το οποίο έχει στόχο να αξιολογήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των μαθητών στο τέλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Ο διαγωνισμός PISA του ΟΟΣΑ διεξάγεται κάθε τρία χρόνια και αξιολογεί (δειγματοληπτικά) τις ικανότητες των 15χρονων μαθητών κάθε χώρας στην κατανόηση κειμένου, στα μαθηματικά και στις φυσικές επιστήμες.

Παρόμοια είναι και η στόχευση του υπουργείου Παιδείας, αναφέρει την Πέμπτη ο Απόστολος Λακασάς στην «Καθημερινή ».

Τα διαγνωστικά τεστ, αναφέρει το δημοσίευμα, θα γίνουν σε μαθητές της Στ΄ Δημοτικού και της Γ΄ Γυμνασίου, στη γλώσσα και στα μαθηματικά. Τα τεστ θα είναι ανώνυμα οπότε δεν θα προσμετρώνται στη βαθμολογία του μαθητή.

Αξιολόγηση

Παράλληλα, το υπουργείο δίνει βάρος στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση στα σχολεία. Σε αυτό το πλαίσιο, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει στείλει στις σχολικές μονάδες οδηγό αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου. Οι σύλλογοι διδασκόντων καλούνται να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν συνταχθεί με άξονα το εκπαιδευτικό έργο κατά την πανδημία.

Πέρυσι, όταν ξεκίνησε η διαδικασία της εσωτερικής αξιολόγησης των σχολείων, περίπου το 87% των συλλόγων διδασκόντων αρνήθηκε να την εφαρμόσει, καλυμμένη και από τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Ανάλογες αποφάσεις έχουν εκδώσει και τώρα οι δύο ομοσπονδίες για την εσωτερική αξιολόγηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!