Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Δερμιτζάκης: Αν συνεχίσουμε έτσι, σύντομα θα περάσουμε τα 1.000 κρούσματα
[Protagon]: Δερμιτζάκης: Αν συνεχίσουμε έτσι, σύντομα θα περάσουμε τα 1.000 κρούσματα

[Protagon]: Δερμιτζάκης: Αν συνεχίσουμε έτσι, σύντομα θα περάσουμε τα 1.000 κρούσματα

«Αν μπούμε με 300 κρούσματα του κορονοϊού ημερησίως μέσα στον χειμώνα, είναι σίγουρο ότι σύντομα θα περάσουμε τα 1.000, με αποτελέσματα πραγματικά ανησυχητικά για τη χώρα». Αυτή τη δραματική προειδοποίηση κάνει ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο κ. Δερμιτζάκης, από τα πρόσωπα των ημερών καθώς διατύπωσε δημοσίως τον προβληματισμό του για τις τελετουργίες στις εκκλησίες και ιδίως τη Θεία Μετάληψη (εδώ ), έδωσε αυτή τη φορά συνέντευξη στα «Νέα» και στη Μάρνυ Παπαματθαίου, περιγράφοντας μια ανησυχητική και επείγουσα κατάσταση, στην οποία απαιτείται να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19.

«Είμαστε μπροστά σε μια κατάσταση πραγματικά κρίσιμη και πρέπει να κάνουμε το παν τους επόμενους δυο μήνες και πριν μπούμε σε κλειστούς χώρους για να πέσει ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουμε καθημερινά», λέει, για να προσδιορίσει τον ιδανικό αριθμό στα 50 κρούσματα. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε (εδώ ) 339 κρούσματα, και από αυτά τα 164 ήταν στην Αττική.

«Αν πάμε στον χειμώνα με την επιδημιολογική εικόνα που δίνουμε σήμερα, δεν θα αρκεί πλέον απλά το να φοράμε τις μάσκες μας σε κλειστούς χώρους για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», προειδοποιεί ο καθηγητής.

Στη συνέντευξή του ο κ. Δερμιτζάκης δηλώνει αισιόδοξος για τη λειτουργία των σχολείων, αν και θα προτιμούσε να έχουν τους μισούς μαθητές ανά τάξη —μια διαφοροποίηση από τον συνάδελφό του, καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη που είχε επιχειρηματολογήσει (εδώ ) υπέρ της υφιστάμενης αναλογίας παιδιών ανά αίθουσα.

«Είναι γεγονός ότι θα ήταν προτιμότερο να ανοίξουν τα σχολεία με μισή σύνθεση, εάν αυτό φυσικά ήταν δυνατό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!