Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Δερμιτζάκης προς κυβέρνηση: Γιατί δεν αποφασίζουν μάσκα παντού στην Αττική;
[Protagon]: Δερμιτζάκης προς κυβέρνηση: Γιατί δεν αποφασίζουν μάσκα παντού στην Αττική;

[Protagon]: Δερμιτζάκης προς κυβέρνηση: Γιατί δεν αποφασίζουν μάσκα παντού στην Αττική;

Η Αττική έχει πρόβλημα και αυτό δεν φάνηκε μόνο στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα (εδώ ), φαίνεται καθημερινά στα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ καθώς πάνω από τα μισά καταγράφονται στην πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας. Κι όμως, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έξαρσης της επιδημίας εφαρμόστηκε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, ακόμα και σε τουριστικούς προορισμούς που δημιουργούσε αρνητική εικόνα, στην Αττική η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε μια ανάλογη κίνηση, μολονότι αυτό αποτελεί σύσταση όλο και περισσοτέρων επιστημόνων.

Χαρακτηριστική η αναφορά του Μανώλη Δερμιτζάκη, καθηγητή Iατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, ο οποίος τόνισε ότι η χρήση της μάσκας παντού είναι επιβεβλημένη.

«Ενα μέτρο που θα πρέπει να γίνει επειγόντος και μου κάνει εντύπωση που δεν έχει γίνει, είναι μάσκα παντού και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας», είπε ο κ. Δερμιτζάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Μάλιστα, ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι γίνονται «εκπτώσεις» στην χρήση μάσκας αφού πολλοί δεν την χρησιμοποιούν συνέχεια ή ορθά, ενώ υπογράμμισε ότι η χρήση της θα πρέπει να γίνεται από όλους και παντού, αφού έτσι γίνεται πιο γρήγορη και εύκολη ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.

«Οταν φοράμε μάσκα η πιθανότητα μετάδοσης είναι απειροελάχιστη», εξήγησε.

«Εσπασε το πρωτόκολλο στον Άγιο Παντελεήμονα»

Αναφερόμενος στα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι κάπου έσπασε το πρωτόκολλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!